Orange face noi teste 5G și sporește viteza 4G+ în 95 de orașe din țară

Orange face noi teste 5G și sporește viteza 4G+ în 95 de orașe din țară

Orange a demonstrat încă o dată capacitățile viitoarelor rețele 5G, dar a adus și beneficii palpabile utilizatorilor care beneficiază de 4G+.

Dacă ai abonament sau cartelă în rețeaua Orange, începând de astăzi, 7 martie, vei avea parte de viteze de internet sporite. Rețeaua 4G+ a companiei beneficiază de un upgrade al vitezelor maxime de transfer pe internet. Astfel, în 95 de orașe din România vei avea posibilitatea să folosești internet mobil care ajunge la viteze de până la 500 Mbps. Dacă stai într-o zonă cu acoperire 4G de la Orange și ai viteze de până la 150 Mbps, vei primi 200 Mbps. În zonele unde există 4G+, cu viteze de până la 375 Mbps, vei primi până la 500 Mbps.

De asemenea, Orange a anunțat că aduce și viteze de până la 900 Mbps în câteva smart shop-uri Orange din București, Iași și Cluj-Napoca, dar și la Impact Hub din București. pentru a putea testa aceste viteze, ai nevoie de un terminal compatibil, iar la momentul scrierii acestui articol, Huawei Mate 10 Pro, Samsung Galaxy S9 și S9 Plus, Sony Xperia XZ1 și XZ Premium, iPhone 8 și 8 Plus, dar și iPhone X sunt telefoanele potrivite.

Orange a făcut și câteva demonstrații cu privire la viitoarele rețele 5G, alături de partenerii de la Nokia. Astfel, am văzut că lățimea de bandă a unei asemenea conexiuni reușește să țină câteva zeci de stream-uri video simultan, iar viteza de download ajunge pe la 2,2 Gbps. Dincolo de asta, am văzut cum funcționează mașinile autonome în 4G și cum pot funcționa în 5G: vorbim despre diferențe în sincronizare și în viteza cu care acestea se deplasează. De asemenea, am văzut și aplicații 5G pentru roboții industriali, care reușesc să-și ducă la bun sfârșit sarcinile mult mai repede decât pe 4G, chiar și atunci când lucrează în tandem.

Nu în ultimul rând, am efectuat și un test de viteză pe 4G+ și am depășit chiar viteza promisă în punctele de test, cu 941,62 Mbps.

Citește și: