19 iul. 2018 | 14:52

Serviciul Orange care te lasă să transferi bani și să plătești facturi cu telefonul

ACTUALITATE
Serviciul Orange care te lasă să transferi bani și să plătești facturi cu telefonul

Orange adaugă noi caracteristici aplicației Orange Money și o face chiar utilă. Începând cu luna iulie, Orange Money lansează în aplicația mobilă noi funcționalități ce-ți vor permite să îți plătești facturile, să faci transferuri sau chiar să plătești cu smartphone-ul.

De acum, fiecare client are un cod IBAN atașat și poate încasa sau efectua transferuri în lei din sau către orice alt cont bancar din România, gratuit. Astfel vei putea transfera sume de până la 50.000 lei. Utilizatorii aplicației vor putea transfera gratuit bani către un alt client Orange Money, selectând din agendă numele sau introducând numărul de telefon al destinatorului, dar și către orice cont bancar în lei din țară.

În plus, utilizatorii pot să realizeze plata facturilor către 70 de companii din domenii precum telecomunicații, electricitate, gaz, apă, salubritate, asigurări și cosmetice. Plata acestora se va face prin scanarea codului de bare sau prin introducerea codului de client. Astfel ți-ai putea plăti facturile la Engie, Electrica sau să-ți plătești asigurarea la Groupama.

Alimentarea contului se face direct din aplicație, utilizând orice card bancar emis pe numele clientului, sau prin site-ul produsului. Pentru alimentări rapide există opțiunea de a salva cardurile în aplicație. Alimentarea se poate face și printr-un transfer interbancar în contul IBAN asociat contului Orange Money, dar și prin depunerea de numerar în magazine Orange.

Dacă dorești să scoți bani cash din contul Orange Money o poți face în magazinele operatorului telecom, dar aici intervin comisioane. Pentru o sumă de până la 500 de lei ai un comision de 5 lei, apoi pentru sume între 500 și 1000 de lei plătești 15 lei, iar totul peste 1000 de lei dai 25 de lei.

Aplicația Orange Money este disponibilă gratuit în App Store și în Play Store, iar cei care doresc să-și deschidă un cont trebuie să meargă în magazinele Orange. Totuși, abonații Orange România își pot deschide contul direct din aplicație, primind, de asemenea, 4 GB trafic de internet.