25 iul. 2018 | 17:08

Ochelarii Google Glass se întorc, dar nu cum te așteptai

ACTUALITATE
Ochelarii Google Glass se întorc, dar nu cum te așteptai

Mai ții minte ochelarii Glass de care Google zicea că sunt viitorul pentru ca apoi să oprească producția și vânzarea lor din cauza mai multor probleme? Ei bine, acum s-au întors.

Ochelarii Google Glass ajung din nou în atenția publicului după ce Plataine, o firmă israeliană de software, a arătat cum funcționează aplicația pe care a dezvoltat-o pentru Google Glass. E vorba de un program care înțelege limba vorbită și oferă răspunsuri vocale.

Nu spera să vorbești cu străinii cu această pereche de ochelari prea curând, deoarece aplicația Plataine este adresată segmentului industrial, un fel de Alexa pentru muncitorii din fabrici și uzine.

Anat Karni, angajat al Plataine, a demonstrat cum poate un muncitor poate folosi Glass atunci când ajunge la fabrică. Pe display-ul ochelarilor i se afișează problemele care au nevoie să fie revizuite urgent, dar și alte informații utile. De asemenea, un muncitor ar putea spune „ajută-mă să aleg materialele” și Google Glass să-i spună de ce are nevoie, prin comenzi vocale.

De asemenea, compania israeliană lucrează la adăugarea unor abilități de recunoaștere a imaginii aplicației pentru ca ochelarii să poată citi coduri de bare și pentru a putea recunoaște unelte.

Aplicația a fost prezentată în cadrul unui eveniment Google din San Francisco. „Mulți dintre voi își amintesc de Google Glass din vremurile de demult. Acum Glass a revenit și a devenit un proiect interesant pentru sectorul enterprise”, a spus Jennifer Bennett, director tehnic al diviziei de cloud a Google.

Ea a adăugat că Glass ar putea deveni un produs revoluționar pentru muncitori în situațiile în care aceștia nu pot folosi un laptop sau un smartphone.

Un alt lucru care ar putea fi util în acest scenariu este faptul că acel muncitor poate fi supervizat prin intermediul camere ochelarilor. În această situație Google Glass pare a fi chiar un obiect util ce ar putea ajuta muncitorii din fabrici să fie mai eficienți și să facă mai puține greșeli.