17 aug. 2018 | 20:25

Ce s-a ales de oamenii care aproape au devenit cei mai puternici din lume

ACTUALITATE
Ce s-a ales de oamenii care aproape au devenit cei mai puternici din lume
Reuters

Jobul de președinte ar putea fi cel mai dificil de obținut din lume. Cei care pierd alegerile sunt de multe ori lăsați într-un con de umbră când vine vorba de atenția mediatică, dar asta nu înseamnă că odată cu eșecul pentru titlul de președinte au renunțat.

Oamenii care aproape au câștigat titlul de președinte al Statelor Unite ale Americii au realizat destul de multe lucruri cu viața lor după ce au pierdut. Poveștile de mai jos servesc drept o lecție în perseverență pentru oricine.

Hillary Clinton

presedinti sua

Hilary Clinton, în vârstă de 70 de ani, a candidat în 2016 pentru funcția de președinte SUA din partea partidului democrat. Pe parcursul campaniei, Clinton a încercat să crească salariul angajaților federali, să folosească mai mult energia reutilizabilă, să ofere taxe mici de facultate, să extindă sistemul de sănătate și să îi ajute pe imigranți să vină în SUA în mod legal.

După ce a pierdut postul, aceasta a scris o carte detaliată și complexă despre tot ce a însemnat campanie electorală, cu titlul „What Happened”.

John McCain

presedinti sua

McCain, care are acum 81 de ani, și-a încercat norocul pentru funcția de președinte în 2000 și 2008, din partea partidului republican. El a vrut să reducă din regulile impuse asupra agriculturii și să taie din cheltuielile guvernului. Mai mult, își dorea să limiteze accesul femeilor la servicii de avort.

A fost unul din puținii republicani care au votat împotriva sistemului Obamacare. După ce a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer de creier în 2017, McCain și-a păstrat funcția de senator al Arizonei și s-a opus planurilor lui Trump, în pofida bolii sale.

John Kerry

presedinti sua

În 2004, democratul John Kerry, în vârstî de 74 de ani, a candidat pentru funcția de președinte. El a jurat că va face țara „mai sigură, mai puternică și mai protejată”. Era un mare susținător al avortului legal, voia ca taxele să nu mai fie reduse în cazul persoanelor bogate, iar angajatorii care creează locuri noi de muncă să plătească mai puține taxe.

Printre obiectele sale se număra și un plan anti-terorist. În 2013, Kerry a devenit secretar de stat. S-a retras în 2017, iar acum se gândește să concureze la campania electorală pentru președinție din 2020.

George H. W. Bush

presedinti sua

Republicanul în vârstă de 93 de ani și tatăl lui George W. Bush, a câștigat campania electorală de președinție în 1988, dar a pierdut în 1992. Prima oară când a fost președinte, a reușit să dizolve Uniunea Sovietică și a condus un atac militar asupra președintelui din Irak din acea vreme, Saddam Hussein, pentru a-l scoate din Kuweit.

În 2000, a susținut campania electorală a fiului său, care a și câștigat în acel an.

În 2005, a creat fondul Katrina Bush-Clinton, alături de rivalul său, Bill Clinton, pentru victimele uraganului Katrina. În fond au ajuns 100 de milioane de dolari, care au fost folosiți pentru a ajuta victimele. În 2017, Bush a fost acuzat de hărțuire sexuală, acuzații pe care le-a negat.