Netflix ar putea fi obligată să facă ”normă” de conținut european

Netflix ar putea fi obligată să facă ”normă” de conținut european

Netflix ar putea aduce mai mult conținut european pe platformă, datorită unor noi reglementări car ar putea intra în vigoare în viitorul apropiat.

Serviciile de streaming video, cum ar fi Netflix sau Amazon Prime Video, ar putea fi obligate prin lege să aducă mai mult conținut european pe platforme. Astfel, cel puțin 30% din conținutul total al platformerlor ar putea fi dedicat conținutului local, produs în Uniunea Europeană.

Un acord preliminar asupra noilor reguli a fost adoptat deja, iar Roberto Viola, care supraveghează departamentul Comisiei Europene cu privire la rețele, conținut și tehnologie, spune că norma ar putea deveni lege în decembrie. Acesta spune că votul este mai degrabă o formalitate.

Companiile de streaming vor fi nevoite să aducă în portofoliu filme și seriale europene, să cumpere drepturi pentru astfel de producții sau să investească în fonduri cinematografice naționale. De asemenea, Netflix și Amazon vor trebui să se asigure că astfel de conținut local e vizibil pe platforme.

Odată ce astfel de măsuri sunt adoptate, țările din UE vor avea 20 de luni să le aplice, iar Viola a susținut că statele membre pot să își crească norma individual, până la 40% de conținut local. Statele pot să determine și dacă vor să ceară producția unui număr minim de filme și seriale în propriile țări, sau dacă vor aplica o suprataxă abonamentelor, așa cum se întâmplă în Germania.

Netflix e destul de aproape de a atinge norma de 30% de conținut european, conform lui Roberto Viola. UE va publica în octombrie date care arată cât conținut european oferă deja fiecare serviciu de streaming. Între timp, UE lucrează și la reglementări pentru serviciile precum YouTube, ca acestea să ofere remunerații mai mari scenariștilor și regizorilor.

 

Citește și:
Sursa: engadget.com
Etichete: