Netflix lansează un nou tip de abonament mai ieftin, doar pentru telefoane

Netflix lansează un nou tip de abonament mai ieftin, doar pentru telefoane

Netflix o duce bine, dar tot timpul caută metode pentru a-și crește numărul de abonați, iar o variantă la îndemână este scăderea planului tarifar sau oferirea unui nou tip de abonament.

Milioanele de utilizatori ai Netflix folosesc serviciu pe televiozare smart, pe PC-uri, dar și pe telefoane. Pentru cei care apelează la Netflix mai ales de pe telefoanele mobile atunci cei de la conducere au o veste bună: lansează abonamentul doar pentru smartphone.

Jurnaliștii de la ziarul The Star din Malaezia au dezvăluit că Netflix le oferă clienților din regiune un abonament doar pentru telefon care este mai ieftin decât abonamentul standard. Costul pentru un astfel de abonament este de patru dolari pe lună, iar planul premium, cel care-ți oferă conținut ultra HD pe patru dispozitive costă în regiune în jur de 12 dolari.

Se pare că acestă obțiune este disponibilă acum doar în Asia, dar acest tip de abonament ar putea fi extins și pe alte piețe.

Cei care aleg un astfel de abonament vor putea urmări conținut doar în format HD, însă nu ar trebui să fie o problemă atât de mare deoarece diferența dintre HD și full HD pe un ecran mic nu este atât de sesizabilă. Asta ar putea fi un compromis pe care utilizatorii obișnuiți să urmărească conținut pe smartphone ar putea să-l facă.

Ideea din spatele unui astfel de abonament este atragerea mai multor clienți, iar prețul mic ar putea fi o metodă prin care mai mulți oameni Asia să se aboneze la serviciul de streaming. Conform unor informații apărute recent, în urma unor interviuri cu persoane cheie de la Netflix, serviciul de streaming ar putea lansa și pachete lunare cu prețuri mai mici decât cele pe care le practică deja. Acest lucru s-ar întâmpla în piețe precum India sau China unde venitul mediu este mai scăzut.

Citește și:
Etichete: