20 feb. 2018 | 20:30

MyLiFi îți oferă o rețea wireless securizată prin lampă

ACTUALITATE
MyLiFi îți oferă o rețea wireless securizată prin lampă

Nu este prima oară când vorbim de internet prin lampă, dar MyLiFi este mai aproape ca niciodată de a deveni un produs comercial care rezolvă o serie de probleme.

În mod tradițional, o conexiune la internet stabilă poate fi livrată către dispozitivele tale pe calea aerului prin Wi-Fi sau cu fir, de la un router sau modem. Fiecare dintre cele două soluții vine cu beneficii și deficite importante, dar MyLiFi pare să le remedieze pe toate. Trecând însă peste detaliile tehnice, faptul că folosește un spectru luminos pentru a-și atinge scopul reprezintă cel mai mare avantaj.

Oledcomm este o companie mai puțin cunoscută care lucrează de câțiva ani pentru a reinventa modul în care ne conectăm la internet sau la rețeaua locală, în confortul căminului sau la birou. Rezultatul acelor eforturi este intitulat MyLiFi și folosește unde luminoase pentru a-ți transmite internetul către echipamentul tău compatibil.

Detaliile teoretice ale noii tehnologii au fost ilustrate la CES 2018, pentru prima oară. Între timp, proiectul pentru o lampă MyLiFi a ajuns pe Kickstarter și poate fi achiziționat de către curioși. La momentul redactării acestui material, a adunat 13.500 de dolari dintr-un total de 62.000 de dolari, cu 17 zile rămase.

Întregul concept din spatele MyLiFi pare destul de futurist, dar ar putea incorpora niște beneficii importante. În primul rând, este mai sigur decât rețelele wireless tradiționale, deși, la prima vedere, vorbim tot de o rețea fără fir. Diferența majoră este că, nu are acces la o conexiune la internet decât cineva cu un laptop sau alt echipament care se află în dreptul fluxului luminos.

În privința vitezei ce poate fi atinsă prin această soluție, momentan este limitată la aproximativ 23Mbps, dar testele teoretice de laborator au arătat că pe viitor vom putea vorbi de 224Gbps, în condiții ideale. Prețul pentru un echipament MyLiFi prin Kickstarter este de 700 de euro, cu 22% mai puțin decât cei 899 de euro cu care va ajunge în magazin.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele