Cum găsești mai ușor muzică de top pe YouTube chiar și în România

Cum găsești mai ușor muzică de top pe YouTube chiar și în România

YouTube a lansat o nouă secțiune de topuri muzicale, disponibilă și în România alături de alte 43 de țări. Aici vezi ce e popular în muzică într-o anumită săptămână.

YouTube prezintă în noua secțiunepatru topuri: tendințe, topul melodiilor, topul videoclipurilor muzicale și topul artiștilor. Toate acestea sunt disponibile într-o secțiune dedicată pe site.

În tendințe, de exemplu, vei găsi, firesc, cele mai populare noutăți în muzică. Acest top este actualizat de mai multe ori pe zi pentru a oferi o imagine unică și în timp real asupra celei mai noi muzici preferate de fani. Topul oferă astfel o informații despre piesele la care fanii reacționează în fiecare moment.

Dacă vrei să vezi cele mai ascultate piese de pe YouTube, te duci la topul melodiilor. Aici este reflectat numărul de vizualizări ale unei piese. Topul melodiilor e calculat pe baza tuturor versiunilor oficiale ale unei piese. Sunt incluse videoclipul oficial, melodia utilizată în conținutul generat de alți utilizatori și videouri cu versuri. Topul melodiilor este actualizat săptămânal, duminica.

În ceea ce privește topul artiștilor, sunt cei mai populari de pe YouTube. Acesta se calculează pe baza numărului total de vizualizări pe care un artist le înregistrează pe întreaga lui discografie, incluzând aici videoclipuri oficiale, piese utilizate în conținut generat de alți utilizatori, înregistrări oficiale din concerte, remixuri, videouri cu versuri, piese de pe albume, și colaborări. Și acest top e actualizat săptămânal, tot duminica.

Cât despre topul videoclipurilor muzicale, aici găsești cele mai vizionate clipuri. Sunt ierarhizate videoclipurile muzicale de pe YouTube, în funcție de numărul de vizualizări. Topul videoclipurilor muzicale este actualizat săptămânal, duminica.

Deocamdată, în România, topul melodiilor este condus de Lidia Buble, Dani Mocanu și Inna cu The Motans. A prins și Florin Salam un loc, pe cinci, cu melodia Buzunarul meu vorbește.

Mai interesant e topul artiștilor, unde pe lângă câțiva străini sunt următorii: Dani Mocanu, Andra, B.U.G. Magia și Florin Salam. Da, nu lipsește Inna, dar deja probabil te-ai obișnuit s-o vezi în diverse topuri de pe YouTube.

Citește și:
Etichete: