24 sept. 2018 | 07:42

Toate motivele pentru care ar trebui să te uiți la serialul „Sharp Objects”

ACTUALITATE
Toate motivele pentru care ar trebui să te uiți la serialul

Serialul întunecat „Sharp Objects” de la HBO a fost lansat în miezul verii, când poate nu toată lumea avea dispoziția de a se pierde în meandrele unei crime misterioase și de a urmări personaje care mai de care mai sfărâmate pe plan psihologic. Acum că a venit toamna, este timpul perfect de recuperare.

„Sharp Objects” este, în esență, un thrilller psihologic, care explorează la maxim starea psihologică fragilă a personajelor și care, la final, te lasă zdruncinat. Povestea o urmărește pe Camille Preaker, o jurnalistă care suferă de alcoolism și care a fost externată recent de la spitalul de psihiatrie pentru tendințele ei de a se tăia. Ea este trimisă de editorul său în Wind Gap, orașul din Missouri în care aceasta a crescut, pentru a investiga crimele a două fetițe. Camille se trezește înapoi în orașul toxic unde a crescut și în casa părintească, alături de Adora, mama sa plină de obsesii și compulsii, Allan, tatăl vitreg distant, și Amma, strania și senzuala sa soră vitregă.

Dacă eziți să te apuci acest serial, mai jos ai toate motivele pentru care ar trebui să lași îndoielile la o parte.

„Sharp Objects” are numai opt episoade

sharp objects

Știm cu toții cum este – vii de la școală sau de la muncă seara și nu mai ai chef de prea multe. Ai atâtea seriale pe care vrei să le vezi, dar parcă nu vrei să îți iei angajamentul de a începe să le urmărești și de a ajunge la zi cu ele. Nu va fi cazul cu „Sharp Objects”. Serialul are numai opt episoade, care durează între 50 și 60 de minute și este compromisul ideal pentru cei care vor un serial bun, dar timpul nu le permite să se apuce de unul și să se țină de el.

Serialul este creat de nume importante din industrie

sharp objects

Serialul este construit pe baza cărții omonime scrise de Gillian Flynn – aceeași autoare care a oferit lumii cărțile „Gone Girl” și „Dark Places”, după care au fost făcute filme de succes în 2014, respectiv în 2015. „Sharp Objects” a fost prima carte scrisă de Flynn – lucru destul de surprinzător dacă luăm în considerare calitatea prozei. Mai mult, regizorul serialului este Jean-Marc Vallée, același om care a stat la baza producției serialului „Big Little Lies” – un alt serial care se învârte în jurul unei crime, bazat de data aceasta pe romanul omonim scris de Liane Moriarty.

Este un serial cu personaje feminine complexe

sharp objects

Multe seriale au tendința de a prezenta femeile drept personaje uni-dimensionale, a căror existență se învârte, mai mult sau mai puțin, în jurul bărbaților. Acest lucru se schimbă încet-încet, mulțumită serialelor precum „Big Little Lies” și „Sharp Objects”. În cel de-al doilea, femeile sunt baza – de la producție la scenariu și până la actrițe. Serialul nu cade în vreun feminism de prost gust, ci mai degrabă îți arată că femeile pot fi și altfel decât domnițe la ananghie.

„Sharp Objects” îți va pune la încercare abilitățile de detectiv

sharp objects

Serialul aduce în prim plan, dincolo de aspectele psihologice, și elemente de crimă și mister. Cu fiecare episod te vei trezi cu un nou suspect și cu noi întrebări în minte. Există vreo conexiune între crimele celor două fetițe? Flashback-urile intercalate printre scene au vreo legătură cu uciderea? Adora este un om rău sau e totul în imaginația lui Camille? Spre final, desigur, vei afla totul – dar pregătește-te pentru senzația aceea bună de mindblown.

Serialul te va bântui

sharp objects

„Sharp Objects” va rămâne cu tine și după ce se va termina ultimul episod. Atmosfera claustrantă și bolnăvicioasă în care te învăluie te va bântui o vreme și îți va stârni o serie de întrebări existențiale despre relațiile dintre părinți și copii, răutatea umană și fragilitatea psihicului oamenilor.