18 iul. 2018 | 06:15

Microsoft Edge pe iPhone nu-i atât de prost pe cât te-ai aștepta

VIDEO ACTUALITATE

Oficialii gigantului din Redmond au băgat foarte mulți bani în browserul lor nativ din Windows 10, dar nici versiunea de mobile a Microsoft Edge nu mai este foarte ușor de ignorat.

În cazul în care Safari nu-ți satisface toate nevoile de navigare ca utilizator de iDevice-uri, iar cu Google Chrome ai o problemă principială pentru că vine de la Google, s-ar putea să te încânte oferta Microsoft. Browserul Microsoft Edge este surprinzător de bine pus la punct și funcționează minunat în majoritatea circumstanțelor.

Are o interfață simplă, fără prea multe butoane și beneficiază deseori de actualizări importante.

Cele mai importante schimbări din Microsoft Edge sunt însă integrate in-app întâi în variantă beta. Asta înseamnă că, pentru a le experimenta, trebuie să te înscrii în programul Apple TestFlight. Mecanismul este cât se poate de simplu și nu implică decât să îți instalezi aplicația TestFlight din AppStore și, după aceea, să te înscrii la această adresă cu ID-ul tău de Apple pentru a-ți putea descărca beta-ul de Edge.

În cazul fericit în care ai parcurs toți pașii de mai sus, te vei bucura să experimentezi pentru prima oară pe un iDevice căutarea vizuală de la Microsoft. Aceasta îți permite să faci o poză la ceva din fața ta sau să alegi o imagine din galerie pentru a obține informații utile despre conținutul fotografiei.

Dacă faci poză la o statuie, vei obține informații despre persoana reprezentată sau despre autor. Facă poză la un CD, vei vedea informații despre albumul respectiv împreună cu formația din spate.

Funcția are în spate motorul de căutare Bing și a fost introdusă în versiunea de Microsoft Edge pentru Android în urmă cu câteva săptămâni. Printre alte schimbări disponibile în versiunea beta de Edge pentru iPhone se numără paste&search (lipește și caută), un buton care te scapă de o operațiune în cazul în care ai copiat un text dintr-un site sau un alt program și vrei să obții rapid informații.

În plus, dacă folosești un PC cu Windows 10 și activată funcția Timeline, poți accesa în timp real pe telefon site-urile deschise cu câteva momente înainte în Edge pentru Windows.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele