MWC18 Soluția prin care Mercedes îți arată ce probleme are mașina

MWC18 Soluția prin care Mercedes îți arată ce probleme are mașina

Dacă ți-ai dorit vreodată să știi mai multe detalii despre situația tehnică a mașinii tale, Mercedes Benz îți pune la dispoziție o aplicație intitulată Vehicle Lens.

În continuare, nu am aflat toate scenariile în care aplicațiile și instrumentele de realitate augmentată ne-ar putea face viața mai ușoară. Cei de la Mercedes s-ar putea totuși să fi făcut un pas important în această direcție, prin intermediul unei noi aplicații de mobil.

Nu se întâmplă des, dar cei de la Mercedes au fost prezenți la MWC 2018 pentru a-și arăta cea mai nouă aplicație de smartphone. Intitulată Vehicle Lens, aplicația utilizează un sistem de realitate augmentată pentru a te ajuta să identifici parametrii de funcționare ai mașinii din dotare și dacă există vreo problemă de care ar trebui să-ți faci griji.

Este suficient să orientezi telefonul către anumite părți din autoturism și vei vedea imediat informații detaliate despre componenta cu pricina. Dacă orientezi camera de la smartphone către roți, vei vedea presiunea pentru fiecare dintre cauciucuri.

Aceeași aplicație îți afișează pentru ce distanță mai ai carburant în rezervor și care este situația lichidului de răcire. În cazul șoferilor de camioane, vei putea vedea și distanța parcursă de la ultima pauză, ca să știi dacă sunt motive de îngrijorare legate de oboseală.

mercedes vehicle lens ar app

La bază, întregul efort de marketing al Mercedes din jurul aplicației Vehicle Lens pune accent pe proprietarii de camioane și pe proprietarii de flote. Utilitatea unei aplicații similare este evidentă și în cazul șoferilor de autoturisme obișnuite.

Rămâne să vedem cât va dura extinderea platformei către alte categorii de mașini. Oficialii Mercedes au promis că, folosind recomandările in-app, șoferii pot ajunge să facă o economie de carburant de până la 15%. În contextul în care economia de combustibil este benefică pentru toți șoferii, ar fi păcat ca aplicația să nu ajungă în mâinile tuturor proprietarilor de Mercedes.

La această oră, Mercedes a inițial procesul de propagarea al aplicației Vehicle Lens către partenerii din programul Mercedes FleetBoard, o dovadă în plus a faptului că nu vorbim doar de un experiment intern al gigantului.