Matrix PowerWatch X este smartwatch-ul pe care nu-l vei încărca vreodată

Matrix PowerWatch X este smartwatch-ul pe care nu-l vei încărca vreodată
12:00 10.01.2018

Cea mai mare problemă a smartwatch-urilor moderne este dată de nevoia permanentă de încărcare cu energie electrică, dar Matrix PowerWatch X rezolvă problema. 

Este foarte util să ai un ceas inteligent la mână, iar cel mai mare beneficiu al său este derivat din faptul că vei începe să petreci mult mai puțin timp cu mâna pe telefon. Deoarece vei avea mesajele și alte tipuri de notificări direct la încheietură, nu vei mai fi tentat să-ți scoți la fel de des smartphone-ul din buzunar. Din pâcate, în funcție de cât de inteligent este respectivul purtabil, s-ar putea să te frustrezi destul de tare când afli că trebui să-l încarci în fiecare seară sau, într-un caz fericit, la fiecare două zile.

Matrix PowerWatch X este fratele mai mare și mai capabil al Matrix PowerWatch, primul smartwatch care nu avea nevoie de baterie pentru că se încărca din diferența de temperatură între încheietură și aparat. PowerWatch X este o ediție mai performantă a întregului concept, chiar dacă a durat un pic mai mult să ajungă pe piață.

Atât PowerWatch, cât și PowerWatch X au fost anunțate în același timp. Este important de reținut că lipsa unei baterii dintr-un ceas nu este revoluționară în sine. În schimb, e fascinant faptul că tehnologia dezvoltată de cei de la Matrix este suficientă pentru a genera mult mai mult curent. Astfel, fără să încarci un smartwatch, este capabil să vibreze, să-ți servească notificări și nu numai. Până și afișarea orei exacte în format digital a fost posibilă datorită unui sistem elaborat de termocuple.

Conectivitatea cu mobilul se realizează prin Bluetooth, iar ca bonus, ai câteva funcții incluse pentru monitorizarea efortului fizic și a caloriilor consumate.

Pe viitor, compania speră să creeze niște senzori casnici și dispozitive din spectrul Internet of Things. Acelea vor fi alimentate într-o manieră similară, fără baterii tradiționale. Prețul pentru  Matrix PowerWatch X va fi de 250 de dolari în aproximativ o lună când va ajunge pe piață.

loading...