Mesajele lui Mark Zuckerberg care îți arată că șeful Facebook e un ipocrit
Mesajele personale ale lui Mark Zuckerberg trimise unui prieten dovedesc că șeful Facebook nu este nici pe departe atât de sincer pe cât vrea să pară.
În 2010, a fost publicat un scurt dialog între șeful Facebook și un amic de-ai săi. Mesajele au fost dezvăluite într-un articol de către Jose Antonio Vargas în The New Yorker. Vargas susținea la acea vreme că Mark Zuckerberg, directorul și cofondatorul Facebook, a recunoscut că mesajele respective îi aparțin și că le regretă.
Din cauză că acel dialog este extrem de compromițător și acum, în mijlocul scandalului Cambridge Analytica s-ar putea întoarce împotriva sa, Zuckerberg spune că se simte rușinat de ce a putut să spună la acea vreme, dar acum s-a schimbat, nu mai are gândirea de atunci.
Iată o parte din discuția șefului Facebook cu amicul său:
Prieten: Și te-ai gândit ce o să faci cu acele site-uri?
Zuckerberg: Da, o să le bag undeva
Zuckerberg: Probabil în ureche
Mai există un dialog compromițător publicat de Silicon Alley Insider. Din acele mesaje se înțelege că Zuckerberg îi explica unui prieten că avea acces la informații personale despre studenții de la Harvard și nu părea deloc să aibă simț de răspundere pentru datele pe care le avea la dispoziție.
Zuckerberg: Da, deci dacă vrei vreodată să știi ceva de cineva de la Harvard
Zuckerberg: Întreabă-mă
Zuckerberg: Am peste 4.000 de emailuri, imagini, adrese, sns (profiluri de rețele sociale – n.r.)
Prieten: Ce?! Cum gestionezi asta?
Zuckerberg: Oamenii pur și simplu le transmit
Zuckerberg: Nu știu de ce
Zuckerberg: Au „încredere” în mine
Zuckerberg: Cretini
Mai e o mulțime de mesaje compromițătoare pentru șeful Facebook. Apropiații lui Mark Zuckerberg, inclusiv cei din cercul profesional, i-au luat apărarea și pun totul pe seama tinereții sale și a lipsei de experiență și că e omenește să greșești.
Atunci când a fost întrebat dacă recunoaște acele mesaje și ce crede despre ele, Zuckerberg nu a negat și a mărturisit că regretă în mod absolut gândirea de atunci. Dar în timp ce, în urmă cu opt ani, Zuckerberg considera că spionarea utilizatorilor online e doar o greșeală d-ale tinereții valuri, în prezent, nu pare să fi scăpat de acest nărav.
Zuckerberg este stors de explicații de când a fost făcut public scandalul Cambridge Analytica. Argumentele sale din cadrul audierii în fața Congresului american lasă totuși mai multe semne de întrebare decât răspunsuri și e clar că nu știe cum să facă față crizei actuale.