Mad Catz revine din faliment cu un mouse futurist de gaming

Mad Catz a avut o istorie impresionantă până când a dat faliment în urmă cu câțiva ani. Între timp, licența a fost cumpărată de câțiva foști angajați, iar acum vedem primul produs nou.

În martie 2017, Mad Catz dispărea de pe piață din motive greu de înțeles. Compania se pare că nu mai reușise de mult timp să fie profitabilă și a optat pentru închiderea ușilor. Înainte însă de acel moment dramatic, a avut o lungă perioadă în care s-a aflat în topul creatorilor de periferice pentru gaming. Ca și caracteristică definitorie, majoritatea gadgeturilor din portofoliu păreau desprinse din seria Transformers a lui Michael Bay și puteau fi personalizate într-o manieră surprizătoare.

Mad Catz a reînviat în 2018 datorită unor foști angajați care au avut suficient de multă încredere în respectivul brand, încât să-i cumpere licența. Dintr-un punct de vedere, situația este similară cu cea a foștilor angajați Nokia care au fost responsabili de intrarea brandului omonim în portofoliul HMD Global.

Primul mouse al noului Mad Catz urmează să fie detaliat la CES 2018 peste câteva zile. Acesta păstrează o serie dintre trăsăturile seriei RAT, dar include câteva îmbunătățiri importante. Intitulat RAT Air, jucăria a fost anunțată împreună cu o tastatură Strike 4 și o pereche de căști de gaming Freq 4. Cea mai multă atenție o merită însă mouse-ul din imaginea de mai sus.

Dintr-un unghi, s-ar putea să-ți aducă aminte de RAT Pro X, fostul vârg de gamă al companiei. Are 10 butoane programabile în funcție de preferințele și de stilul tău de gaming. Senzorul optic folosit promite o sensibilitate maximă de 12.000 DPI. Forma efectivă poate fi personalizată printr-o serie de componente detașabile și ajustabile.

În teorie, noul mouse este wireless, dar funcționează fără fir doar pe un mouse pad special cu câmp magnetic și lumini personalizabile. În schimb, dacă vrei să pleci doar cu mouse-ul în deplasare, îl poți folosi cu firul din pachet.

Alexandru Puiu
08:00 06.01.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video