14 feb. 2018 | 08:21

Listele pe Facebook reprezintă cel mai nou mod pentru „a da din casă”

ACTUALITATE
Listele pe Facebook reprezintă cel mai nou mod pentru

Sunt foarte multe moduri prin care poți partaja conținut pe Facebook, dar gigantul american tocmai a mai găsit o rețetă menită să te convingă să spui mai multe despre tine.

Facebook se confruntă cu o problemă legată de lipsa conținutului original. De când a micșorat semnificativ procentul de știri și postări de la paginile publice pe care le vezi în News Feed, cea mai mare rețea de socializare a început să-ți ofere din ce în ce mai multe postări reciclate ale prietenilor pe care le-ai văzut în urmă cu câteva zile. Nu contează că intri sâmbătă pe Facebook. Dacă prietenii tăi nu au postat prea multe poze sau texte motivaționale în ultimele zile, ai mari șanse să vezi postări de miercuri, după doar câteva swipe-uri.

În speranța că te va convinge să spui mai multe despre tine, Facebook a introdus posibilitatea postărilor sub formă de liste. Conținutul listelor variază de la persoană la persoană, dar oficialii companiei americane speră că vei detalia în acest format scopurile tale pe anul în curs, unde vrei să mergi în vacanță pe viitor, cei vrei să-ți cumperi sau cum vrei să slăbești. Totul ține de tine.

În mod previzibil, prietenii îți vor putea oferi feedback la listă. Vor putea comenta, te vor putea critica sau îți pot oferi încurajări. O listă poate fi personalizată cu emoticoane, culori și alte particularități estetice. O listă poate fi copiată și partajată de altcineva cu modificări mai mari sau mai mici. Ca orice altă funcție nouă introdusă de Facebook, utilitatea ei este interpretabilă și ține de fiecare dintre noi să o folosim într-un mod mai mult sau mai puțin constructiv.

Procesul de propagare al listelor pe Facebook se va desfășura pe parcursul următoarelor zile și săptămâni în fiecare colț al mapamondului. În prima etapă, doar utilizatorii de Facebook pe Android pot crea liste, în timp ce posesorii de iPhone pot doar să le vadă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele