Lenovo X1 Carbon 2018 e un laptop pentru oameni care nu se uită la bani

Lenovo X1 Carbon 2018 e un laptop pentru oameni care nu se uită la bani

La CES 2018, cei de la Lenovo s-au prezentat printre altele cu vârful lor de gamă în materie de ultra portabile business, intitulat ThinkPad X1 Carbon 2018.

Se fac deja câțiva ani de când Lenovo a lansat seria de ultraportabile ThinkPad X1 Carbon. Acestea sunt surprinzător de andurante și reprezintă unele dintre cele mai populare notebook-uri Lenovo. Din acest motiv, nu trece un an fără actualizări de hardware și mici modificări de design. De această dată, ediția modernizată este intitulată într-un mod previzibil Lenovo X1 Carbon 2018.

În 2018, la CES în Las Vegas, Lenovo a introdus cea de a șasea ediție de ThinkPad X1 Carbon. Noul gadget se ascunde în spatele unui panou de 14 inci LCD IPS cu o luminozitate impresionantă de 500 de niți. Rezoluția nativă este de 2560 x 1440 pixeli, iar ecranul nu este sensibil la atingere. În schimb, este certificat Dolby Vision HDR și ar trebui să se vadă spectaculos în orice condiții. Pe lângă imaginea certificată Dolby, sistemul audio intern este Dolby Premium Audio.

Pentru prima oară, camera web HD de pe partea frontală include un shutter mecanic pe care îl poți folosi dacă vrei să o dezactivezi fizic. Dacă o lași descoperită, camera este compatibilă cu autentificarea facială prin tehnologia Windows Hello. Noul senzor de amprentă este mai rapid și mai sigur ca niciodată, conform specificațiilor oficiale.

Preinstalat cu Windows 10 sau Windows 10 Pro, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 2018 ar trebui să vină la pachet cu mult mai puține aplicații preinstalate, datorită tehnologiei ThinkPad Crystal Image. Din start, laptopul este printre puținele compatibile cu asistentul virtual Amazon Alexa. Acesta ar trebui să fie semnificativ mai util decât Cortana de la Microsoft.

În privința configurației hardware, aceasta variază foarte mult în funcție de buget, dar ar trebui să ai parte de un Intel Core i7 de generația a opta cu un consum redus de energie. Cantitatea de memorie RAM va fi de maxim 16GB LPDDR3 2133MHz, iar stocarea de până la 1TB va fi de tip SSD pe PCIe. Conectica include patru porturi USB, dintre care două sunt USB-C Thunderbolt 3. În plus, ai un card reader pentru SD, MMC, SDHC sau SDXC și un HDMI de ultimă generație.

Sistemul este rezistent la șocuri în conformitate cu standardul militar 810G. Prețul de start pentru el este de 1.709 dolari, iar în magazine ar trebui să ajungă în această lună.