16 ian. 2018 | 20:00

Laundroid e un robot complex pentru o sarcină banală

ACTUALITATE
Laundroid e un robot complex pentru o sarcină banală

Sunt mulți roboți pentru uz casnic pe care îi poți achiziționa la ora actuală și care te ajută enorm. Laundroid este foarte deștept, dar nu te ajută decât la împăturit haine.

În timp ce unele companii investesc sume fabuloase în asistenți virtuali și roboți care să te urmărească prin casă, SevenDreamers lucrează de vreo patru ani la un robot menit să-ți împăturească rufele. Este adevărat că respectiva activitate nu este cea mai plăcută, dar este greu de spus dacă ai putea justifica investiția într-un astfel de gadget dedicat și exagerat de scump.

Inițial, primul prototip de Laundroid a fost prezentat la CEATEC 2015. La momentul respectiv, era mai degrabă un concept, un prim pas către un produs comercial ce ar putea ajunge la utilizatori la jumătatea acestui an. Acum, deja au fost inițiate precomenzile pentru un număr restrâns de utilizatori, dar publicul larg ar trebui să îl poată comanda începând cu luna martie.

În ceea ce privește modul de funcționare, tu nu trebuie decât să arunci un maldăr de rufe uscate în aparat și să-l lași să-și facă treabă. În funcție de dimensiune, cea mai recentă versiune suportă între 30 și 40 de obiecte vestimentare. În funcție de numărul de haine, după câteva minute sau câteva ore ar trebui să le iei gata împăturite pentru a le pune în dulap.

Acest robot nu este rapid. Cel mai repede îți poate împături un tricou în aproximativ 5 minute, dar acea valoare crește exponențial. Un set întreg de rufe poate fi gata de pus în dulap în patru ore sau chiar mai mult. Din fericire, nivelul maxim de zgomot este de aproximativ 35 db, o valoare pe care o poți suporta liniștit pe timp de noapte. Dacă ai înregistrat în aparat profile pentru fiecare persoană din casă, Laundroid este capabil să creeze stive diferite pentru fiecare membru al familiei. Prețul de achiziție este de 16.000 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele