Laundroid: Cât te costă un robot care îți împăturește hainele cu comenzi vocale

Laundroid: Cât te costă un robot care îți împăturește hainele cu comenzi vocale

Laundroid este un proiect mai vechi, dar abia acum începe să câștige funcții smart pentru a genera un interes sporit din partea utilizatorilor.

Am auzit prima oară de Laundroid în urmă cu aproape doi ani. La momentul respectiv, nu era foarte clar ce preț va avea robotul capabil să împăturească haine. Eram însă siguri că acesta va reprezenta un moft costisitor. Între timp, Laundroid a devenit semnificativ mai deștept și am aflat în sfârșit prețul extravagant de achiziție.

Laundroid este creația celor de la Seven Dreamers, iar compania producătoare tocmai a anunțat oficial un parteneriat cu o firmă specializată pe inteligență artificială și case inteligente. Scopul final era îmbunătățirea abilităților robotului pentru împăturit haine. Compania cu pricina este Cerevo, cu sediul în Japonia.

Din câte se pare, cu ajutorul Cerevo, Laundroid a câștigat abilitatea de a răspunde la comenzi vocale folosind o interfață similară cu oricare dintre asistenții virtuali cunoscuți. Din păcate, nu vorbim de Alexa, Siri, Google Assistant sau alt AI cunoscut, ci de unul mai limitat, gândit exclusiv pentru sarcinile de care este capabil Laundroid.

Surprinzător este faptul că nici măcar nu vom vedea asistentul virtual integrat direct în robotul de împăturit haine. În schimb, acesta va avea abilitatea să conlucreze cu Lumigent, o lampă smart de birou a celor de la Cerevo. ,,Lumigent se aprinde automat când cineva i se adresează. Integrarea cu Lumigent va facilita automatizarea comenzilor de bază ale Laundroid.” Prețul pentru lampă nu a fost momentan făcut public, dar cel mai probabil gravitează în jurul valorii de 500 de euro.

Revenind la Laundroid, momentan nu este foarte clar cu ce echipamente din familia Internetul Lucrurilor va mai putea interacționa. Important este că are Wi-Fi, poate fi controlat printr-o aplicație de mobil și prin intermediul unor actualizări de firmware are toate șanse să devină mai deștept. Singura problemă ține de prețul exclusivist. Dacă vrei să ai un robot care îți împăturește hainele și suportă controlul prin comenzi vocale, trebuie să investești aproximativ 15.000 euro, câm cât un autoturism decent.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: