27 apr. 2018 | 11:31

Klaus Iohannis cere demisia Guvernului. Ce (n-)a făcut Viorica Dăncilă

Generalist
Klaus Iohannis cere demisia Guvernului. Ce (n-)a făcut Viorica Dăncilă

În declarația de presă susținută la ora 11:00, Președintele Klaus Iohannis a anunțat că retrage încrederea acordată guvernului condus de Viorica Dăncilă.

În ultimele zile, un conflict din ce în ce mai puternic s-a conturat între Klaus Iohannis și guvernul condus de Viorica Dăncilă, ecuație din care Liviu Dragnea nu lipsește, așa cum te așteptai.

Premierul Viorica Dăncilă trebuia să se întâlnească în cursul zilei de vineri cu președintele țării, pentru a discuta cu privire la un alt conflict existent între cabinet și Banca Națională a României. Premierul a anunțat pe ultima sută de metri că nu va participa la această întâlnire, probabil ca urmare a unui ordin venit pe linie de partid, așa cum se întâmplă deja de ceva vreme.

”Doamna Dăncilă a preferat să execute ordinele de partid, având în vedere toate acestea, retrag încrederea doamnei Dăncilă. Doamna Dăncilă nu face față funcției de prim ministru și transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. de aceea, solicit public demisia doamnei Dăncilă”, a transmis președintele în urmă cu scurt timp, în cadrul declarației de presă de la Palatul Cotroceni.

Președintele s-a oferit să medieze conflictul dintre cele două părți, Guvernul și BNR, iar refuzul premierului de a da curs invitației de astăzi este un gest fără precedent în politica autohtonă.

În urmă cu o zi, Klaus Iohannis s-a arătat îngrijorat cu privire la secretomania lui Liviu Dragnea și a Vioricăi Dăncilă vizavi de vizita făcută de cei doi în Israel. Președintele a afirmat că nu a fost anunțat cu privire la activitățile și discuțiile pe care cei doi le vor acolo. Iohannis nu s-a sfiit să o acuze pe aceasta că nu face altceva decât să execute ordine de partid, fără să înțeleagă obligațiile pe care le are în funcția pe care o deține.