Cel mai vechi kit de tatuaj îți arată ce istorie bogată are arta asta
Arheologii știu că arta tatuării este veche de mii de ani, iar recent au făcut o descoperire grozavă pentru acest domeniu: un kit de tatuaj nativ american, care are cel puțin 3.600 de ani vechime.
Kit-ul, care include multe oase ascuțite de curcan sălbatic, a fost descoperit acum câteva decenii, dar abia recent a fost examinat mai atent.
Deter-Wolf a colaborat cu Tanya Peres, zooarheolog la Universitatea de Stat din Florida, pentru a arunca o privire nouă asupra setului de artefacte.
Inițial, aceștia au fost atrași de setul de instrumente pentru că semăna cu o trusă medicinală – o colecție de artefacte care a fost legată pentru a acționa ca un fel de altar portabil, folosit probabil în culturile mai recente ale americanilor nativi. Abia după ce s-au uitat mai atent, cercetătorii și-au dat seama că au de a face un un kit de tatuaj.
Deter-Wolf a declarat că până la sosirea europenilor, practic fiecare grup indigen din Great Plains și Eastern Woodlands practica tatuarea. „Dacă este ceva atât de răspândit și atât de important, bănuim că este adânc înrădăcinat în istoria nativilor americani”, mai spune el.
Teoria lor a primit un impuls de la un alt studiu publicat anul trecut. Christian Gates St-Pierre, un arheolog de la Universitatea din Montreal, tatua pielea de porc cu unelte osoase pentru a testa modul în care tatuajele preistorice erau efectuate. El a descoperit că atunci când a folosit o unealtă din os, aceasta a dezvoltat o un luciu aparte.
Deter-Wolf a testat teoria și-a făcut un tatuaj folosind instrumentele corespunzătoare perioadei. El a mers puțin cam departe și-a făcut un tatuaj Otzi cu cerneală neagră și o unealtă osoasă. Astfel, a făcut 1.500 de perforări individuale pe încheietura mâinii stângi și s-a ales cu un tatuaj permanent.