Samsung a testat cu succes tehnologia 5G într-un tren în mișcare

Samsung a testat cu succes tehnologia 5G într-un tren în mișcare

Samsung joacă tare în domeniul tehnologiei 5G, iar acum compania vine cu rezultate promițătoare de la cel mai nou test.

Marile nume din industria tehnologiei au început deja să lucreze la tehnologia 5G, astfel că e foarte probabil să vedem în următorii doi ani primele dispozitive comerciale și o rețea care să le susțină. Până atunci, însă, rămâne să ne bucurăm de progresele din ce în ce mai importante pe care le fac aceștia în domeniu.

Cea mai nouă reușită le aparține celor de la Samsung, care, în parteneriat cu KDDI, au reușit să testeze cu succes tehnologia 5G în interiorul unui tren în mișcare. Acesta se deplasa cu o viteză de peste 100 km/h, însă asta n-a fost o problemă pentru semnal.

Testul a fost efectuat în orașul Saitama, din Japonia, în apropiere de Tokio. Durata acestuia a fost de aproximativ două zile, între 17 și 19 octombrie, iar compania a folosit propria soluție comercială end-to-end, compusă dintr-un router 5G, o unitate de acces radio, un RAN virtualizat și un nucleu virtualizat.

Demonstrația a avut rezultate promițătoare, conform celor de la Samsung. Vitezele de descărcare au ajuns până la 1,7 Gbps, iar echipa de testare a reușit să descarce un videoclip 8K folosind CPE-ul instalat la bordul trenului, dar și să încarce un clip video 4K pe o platformă de file-sharing. Nu au fost date detalii, însă, despre cât a durat fiecare dintre operațiuni.

”Potențialul pe care îl are tehnologia 5G este suficient de mare pentru a ne transforma radical viața de zi cu zi”, spune Youngky Kim, președinte și director al departamentului Networks Business, în cadrul Samsung Electronics. Acesta mai adaugă că ”succesul demonstrației recente este rezultatul cercetărilor comune, efectuate alături de KDDI, pe care le vom continua pe măsură ce explorăm rețelele 5G și folosirea acestora.”

Citește și:
Etichete: