iPhone-ul tău va deveni la fel de rapid ca în prima zi, printr-un update

iPhone-ul tău va deveni la fel de rapid ca în prima zi, printr-un update
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
07:40 18.01.2018

În ultimele săptămâni s-a discutat foarte multe despre modul în care Apple ți-a făcut iPhone-ul mai lent. Se pare însă că gigantul a revenit asupra deciziei.

Un scandal de proporții a afectat iremediabil imaginea Apple. În urmă cu aproximativ o lună, a ieșit la iveală faptul că Apple încetinește orice iPhone a cărui baterie nu mai este la fel de performantă precum în prima zi de achiziție. În timp ce gigantul din Cupertino a argumentat gestul prin faptul că iPhone-urile nu se mai închid brusc datorită acelei măsuri, foarte mulți utilizatori au fost convinși că are legătură cu o manieră de publicitate agresivă.

Nu mai puțin de 48 de procese au fost intentate pe întregul mapamond împotriva Apple, cu argumentul că îți face iPhone-ul mai lent ca să-ți cumperi altul nou. Indiferent dacă argumentul celor de la Apple este sau nu plauzibil, a existat o problemă foarte mare cu modul în care situația frustrantă a fost comunicată utilizatorilor.

Una peste alta, se pare că Tim Cook a decis că este mai bine ca utilizatorii să decidă dacă își doresc ca telefoanele lor să fie mai lente. Având în vedere câți bani va plăti în urma proceselor aflate pe rol, CEO-ul companiei americane a făcut o declarație foarte interesantă în urmă cu câteva zile, într-un interviu acordat celor de la ABC News. Conform spuselor CEO-ului, printr-o actualizare iminentă de firmware, vei putea să dezactivezi algoritmul implementat de Apple pentru ca telefonul tău să nu se mai închidă brusc.

Va fi interesant de văzut câți utilizatori de iPhone își vor activa manual micșorarea frecvenței de lucru pentru procesor și GPU, în speranța că telefonul lor va fi mai stabil. Cel mai probabil, cei care își vor da seama că au o problemă cu bateria telefonului, vor avea în vedere o vizită la un service Apple pentru a și-o înlocui.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI