iOS 12 va încerca să te facă să lași telefonul din mână

iOS 12 va încerca să te facă să lași telefonul din mână

Într-o perioadă în care dependența de smartphone-uri a atins cote alarmante, iminentul iOS 12 se pare că va încerca să te ajute să-ți conștientizezi viciul.

În perioada 4 iunie – 8 iunie 2018, oficialii Apple organizează WWDC sau World Wide Developers Conference. Evenimenimentul este unul foarte important pentru creatorii de aplicații pentru iOS și MacOS. Tot atunci însă, gigantul din Cupertino dezvăluie versiuni beta ale noilor sisteme de operare pentru iDevice-uri și Mac-uri. De această dată, va fi vorba de iOS 12 și macOS 10.14.

Ca în fiecare an, au existat numeroase speculații legate de posibilele anunțuri de la WWDC. Unii au fost suficient de curajoși, încât au afirmat că va fi dezvăluit un nou iPhone SE de către Tim Cook. Cele mai recente zvonuri desființează însă această posibilitate. Cel mai probabil, întregul eveniment va gravita în jurul unor particularități software mai mult sau mai puțin utile.

Conform celor de la Bloomberg, iOS 12 va fi dezvăluit luni, pe 4 iunie și va include în meniul Settings sau Configurări o nouă secțiune intitulată Digital Health (Sănătate Digitală). Acolo vei găsi o serie de instrumente menite să te ajute să înțelegi mai bine modul în care îți petreci timpul pe iPhone sau iPad.

În teorie, dacă intri în meniul de baterie din Configurări și faci un tap pe una dintre aplicațiile din listă, poți vedea cât timp au fost afișate pe ecran și cât timp au rulat în fundal. Acel set de informații nu este însă în cea mai prietenoasă formă, iar dacă ar fi centralizat într-un nou meniu, te-ar ajuta să înțelegi mai bine dacă ai sau nu o problemă cu utilizare telefonului. Un studiu recent a confirmat că petrecem în medie 5,8 ore pe internet în fiecare zi. Ar fi îngrijorător să-ți dai seama că depășești acel prag.

iOS 12 și macOS 10.14 vor fi lansate în variantă finală în luna septembrie a acestui an. Ca urmare, dacă te încântă vreun anunț de la Apple legate de noile sisteme de operare, mai ai de așteptat câteva luni până le vei experimenta și tu.