Hyundai Genesis vine în Europa. Cât costă mașina de lux din America

Hyundai Genesis vine în Europa. Cât costă mașina de lux din America

Sud-coreenii de la Hyundai vor aduce Genesis, brandul de lux, în Europa. Automobilele vor fi disponibile pentru început doar pe piața din Marea Britanie.

Hyundai se pregătește pentru lansarea brandului Genesis și în Europa începând cu anul 2020. Din primele informații, Genesis va veni pe Bătrânul Continent cu toate modelele sale. Pentru un moment este vorba despre trei sedanuri, alte două SUV urmând să fie lansate peste doi ani.

„Vom intra pe piața europeană în următorii doi ani. În această piață ne vom concentra pe Marea Britanie. Pentru a lansa un brand trebuie să aducem tot portofoliul”, a declarat Manfred Fitzgerald, managerul de brand al Genesis, potrivit presei din Occident.

Acesta a adăugat: „Nu este vorba doar despre volum. Dacă ar fi fost așa, am fi ales un singur tip de caroserie. Este un exercițiu de construcție a brandului. (…) În plus, nu suntem interesați de plug-in hybrid. Au multe probleme și analizam toate opțiunile. Motoarele cu combustie internă și cele pur eletrice sunt opțiunile pe care le preferăm”.

Brandul premiul Genesis a fost lansat de Hyundai în 2016. Spre deosebire de automobilele clasice Hyundai, cele care fac parte din gama Genesis se duelează cu modelele Mercedes-Benz, Audi, BMW și mai ales Lexus. Odată cu Genesis, sud-coreenii au pus bazele departamentului Prestige Design Division în cadrul Grupului Hyundai Motor. Prin lansarea genesis, planul Hyundai este să acopere cât mai multe segmente de piață și, de ce nu, să atragă dintre clienții mărcilor consacrate.

Cel mai luxos model Genesis este Genesis G90 o limuzină cu un motor V6 twin-turbo de 3,3 litri si 365 de cai putere în versiunea de bază. Dacă vine vorba despre varianta de top, aceasta are 420 de CP. Prețul pornește de la aproximativ 70.000 de dolari pentru piața din Statele Unite ale Americii.

Etichete: