Test de viteză: Samsung Galaxy Note 8, iPhone X și Huawei Mate 10 Pro

Dacă te gândești la telefoanele de top ale anului trecut, s-ar putea să-ți vină în minte destul de multe, iar Huawei Mate 10 Pro, iPhone X sau Galaxy Note 8 sunt doar câteva exemple.

Performanța brută a unui smartphone reprezintă un criteriu important de achiziție în 2018. Chiar dacă în majoritatea situațiilor este similară din cauza utilizării aceluiași procesor, optimizările la nivel hardware și software creează niște discrepanțe importante. Din acest motiv, sunt destul de utile teste comparative precum cel din clipul de mai sus.

Vizavi de optimizări între software și hardware, în anii trecuți, telefoanele Apple au ieșit de obicei câștigătoare în astfel de teste. Deși au o cantitate de memorie RAM mai mică și un procesor ce operează la o frecvență redusă, detaliul nu a fost relevant în permanență. Trecutul însă, contează mai puțin.

Cei de la PhoneBuff tocmai au publicat pe YouTube un nou test comparativ realizat pe aceeași rețetă ca în trecut. De această dată, este vorba de un test între iPhone X, Huawei Mate 10 Pro și Samsung Galaxy Note 8. Maniera în care sunt realizate testele a rămas neschimbată. Indiferent de sistemul de operare al aparatului, sunt rulate o serie de aplicații identice pe fiecare dispozitiv. După terminarea unui ciclu de teste, aceleași aplicații sunt redeschise și închise pentru a fi testată parte de multitasking combinată cu managementul de memorie RAM.

Față de testele realizate în trecut, este interesant de reținut că între telefoanele luate la rost de această dată există discrepanțe de procesor și tip de stocare. iPhone X are un SoC A11 Bionic și o memorie NVME, Huawei Mate 10 Pro folosește un Kirin 970 și UFS 2.1. Samsung Galaxy Note 8 este construit în jurul unui Snapdragon 835 și a unei memorii UFS 2.1.

La final, iPhone X a terminat prima rundă de teste într-un minut și 22 de secunde, urmat de Mate 10 Pro cu un minut și 29 de secunde, în timp ce Note 8 a obținut un minut și 32 de secunde. În a doua rundă de teste, iPhone X a ieșit pe ultima poziție cu 57 de secunde, Mate 10 Pro a câștigat testul cu 26 de secunde, iar Samsung Galaxy Note 8 a fost foarte aproape de Huawei cu 28 de secunde.

Alexandru Puiu
17:00 22.01.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video