HP Envy X2 e un ultra portabil cu procesor de telefon și nu numai

HP Envy X2 e un ultra portabil cu procesor de telefon și nu numai

Microsoft a încercat să coboare prețul laptopurilor și hibridelor prin adaptarea Windows 10 la procesoare ARM, iar noul HP Envy X2 este un exemplu atrăgător de notebook cu Snapdragon 835.

Vânzările de notebook-uri și tablete au scăzut foarte mult în ultimii ani din cauza smartphone-urilor. Microsoft a fost una dintre principalele companii care au avut de suferit din cauza acestui trend și a faptului că elevii de liceu și studenții din occident au început să se orienteze către Chromebook-uri în momentul în care au avut nevoie de un notebook ieftin pentru muncă de birou.

Ca o alternativă la acele sisteme cu Chrome OS, Microsoft a creat o versiune de Windows 10 care rulează toate aplicațiile cu care te-ai obișnuit, nu doar cele din Windows Store, dar una care utilizează un procesor ARM. Procesoarele pe arhitectură ARM sunt asociate în mod tradițional cu smartphone-urile moderne. Un Snapdragon de la Qualcomm folosește arhitectură ARM.

HP a făcut parte din primul val al creatorilor de sisteme pe arhitectură ARM. Micuțul lor hibrid ce părea inspirat de seria Microsoft Surface a fost intitulat HP Envy X2. La interior, respectivul portabil utiliza un Snapdragon 835, același SoC pe care îl găsești în telefoanele de top din ultimul an.

La CES 2018, HP a anunțat că același sistem, cu exact același design, va putea fi achiziționat cu un procesor tradițional Intel pe arhitectură X86. Respectiva promisiune s-a materializat acum.

Ca urmare, în funcție de buget, poți investi 1000 de dolari într-un HP Envy X2 cu un Snapdragon 835 cu 4GB RAM și 128GB memorie internă. În acel preț, câștigi și conectivitatea 4G LTE, dacă vrei să-ți bagi un SIM în laptop. Pentru 1150 de dolari, faci saltul la un procesor Intel Core i5-7Y54 optimizat pentru un consum redus de energie. Nu poți alege alte procesoare, în afara celor două.

[readmore]

În rest, configurația hardware este identică. Acesta este un hibrid de 12,3 inci cu o rezoluție nativă WUXGA+. Panoul este sensibil la atingere, Envy X2 putând fi la fel de bine utilizat ca tabletă. Chipsetul grafic este un Intel HD Graphics 615. Momentan, micuțul este disponibil pe site-ul HP, dar ar trebui să ajungă în următoarele săptămâni și în alte colțuri ale mapamondului.

hp envy x2

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: