Cum repornești forțat orice iPhone cu hard reset

Cum repornești forțat orice iPhone cu hard reset

Dacă ți s-a blocat smartphone-ul și nu mai răspunde la nici o comandă, are nevoie de un hard reset, iar soluția pentru fiecare model de iPhone e mai jos.

Timp de aproximativ șapte ani, cei de la Apple au fost foarte consecvenți în privința soluțiilor pe care ți le puneau la dispoziție pentru a-ți reporni forțat iDevice-ul din dotare. Între timp, conceptul de hard reset a devenit unul din ce în ce mai abstract pentru posesorii de iPhone. Ce funcționa la iPhone 6 nu mai funcționează la iPhone 7. În același timp, soluția pe care ai învățat-o pentru a reseta un iPhone 7, nu mai este valabilă la iPhone 8 sau iPhone X.

În mare parte, smartphone-urile și tabletele Apple sunt destul de stabile din perspectiva sistemului de operare. Asta înseamnă că nu ar trebui să-ți facă nici o surpriză și să te lase la greu. Există însă și excepții ocazionale care te fac să-ți regândești atitudinea față de terminalele gigantului din Cupertino. Când te confrunți cu o astfel de problemă, ar fi bine să știi cum îți repornești forțat telefonul pentru a-l pune din nou în funcționare.

Ca să faci un hard reset la orice iPhone de la prima generație și până la iPhone 6S sau iPhone 6S Plus, mecanismul a rămas neschimbat. Este suficient să ții apăsat 15 secunde simultan pe butoanele Home (centru jos pe partea din față) și Power (în colțul din dreapta sus). La iPhone 7 sau 7 Plus, din cauza faptului că s-a înlocuit butonul Home tradițional cu un sistem de feedback similar cu 3D Touch, pașii pe care trebuie să-i urmezi s-au schimbat. Trebuie să apeși în același timp pentru o perioadă de 15 secunde pe Power în dreapta sus și Volum în jos pe marginea din stânga.

Posesorii de iPhone 8 sau iPhone X au fost nevoiți să adopte o soluție și mai complexă în cazul nefericit în care telefonul refuză să mai funcționeze cum trebuie. Dacă ai un astfel de smartphone, apasă pe rând pe volum în sus și volum în jos, după care, ține apăsat 15 secunde doar pe butonul de power.

Citește și:
Etichete: