Google îți face viața mai ușoară pe iPhone cu o nouă actualizare

Google îți face viața mai ușoară pe iPhone cu o nouă actualizare

Conversațiile prin mesaje au devenit un pic mai elaborate în ultimii ani, iar dacă ești adeptul iMessage pe iPhone, Google te va ajuta să fii mai eficient.

Mesajele ”de pe vremuri” erau formate din câteva rânduri menite să ofere o informație în format text. În ultimii ani însă, au ajuns să includă emoticoane, stickere, desene simple, GIF-uri, animații și nu numai. Pe iPhone, de acum înainte, vor include semnificativ mai multe linkuri.

Dacă ți-ai instalat cea mai recentă versiune a aplicației Google Search pentru iOS, vei avea un beneficiu important data viitoare când inițiezi un iMessage. În stânga ferestrei în care compui mesajul efectiv, dacă ai făcut un tap pe AppStore, printre micile aplicații disponibile, vei avea acces căutări pe Google. Pe lângă o serie de butoane menite să faciliteze accesul rapid la informația de care ai nevoie, vei putea să trimiți mult mai rapid un link informativ unui prieten, o adresă la un restaurant sau un review la un film.

O parte din funcționalitatea pe care o vezi introdusă odată cu noua aplicație Google a fost prezentă și în tastatura virtuală Gboard, o altă aplicație dedicată a gigantului din Mountain View. Diferența de această dată este că vei putea profita de căutări pe Google și în momentele în care folosești tastatura nativă de la Apple pentru redactarea mesajelor sau orice altă tastatură virtuală de la un dezvoltator terț.

După cum era de așteptat, în dreptul fiecărui rezultat la o căutare efectuată prin acest sistem, va exista un buton de partajare marcat Share. Apeși pe el și, după câteva momente, acel link va fi expediat partenerului de dialog. Realist vorbind, utilizatorii de iMessage au un motiv de bucurie odată cu acest update. Pe de altă parte însă, gigantul din Mountain View a obținut o nouă sursă de informare referitoare la activitățile tale online. Nu de alta, dar fiecare căutare pe care ai făcut-o vreodată este folosită pentru a-ți servi reclame personalizate.

google-search-imessage

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: