Google îți face videouri din poze cu inteligență artficială

Încercând să diversifice volumul de funcționalitate integrat în Google Photos, cei de la Google au adus o actualizare importantă aplicației.

Pe iPhone sau iPad, un algoritm Apple îți crează clipuri din fotografiile tale aferente unei experiențe, câtorva zile de concediu, a unei deplasări și nu numai. Respectivele filmulețe pot fi partajate cu ușurință pe Facebook, pot fi trimise prietenilor sau postate pe orice altă rețea de socializare. Posesorii de terminale cu Android s-au bucurat de un mecanism similar începând cu finele lui 2016, chiar dacă nu era neapărat automatizat.

În trecut, inteligența artificială a gigantului din Mountain View a fost utilizată în Google Photos pentru a crea câteva clipuri tematice în ocazi speciale. La finele lui 2017, a generat un colaj de selfie-uri cu cele mai frumoase zâmbete din an pe telefoanele utilizatorilor de Android. Încercând să-ți facă viața mai ușoară, iar creațiile video mai atractive, Google a introdus în aplicația de mobil o serie de teme interesante pe care le poți accesa și de pe pagina web photos.google.com.

Noile opțiuni creative ar trebui să fie disponibile la nivel global în următoarele zile, urmând ca teme adiționale să fie adăugate în viitorul apropiat. Temele au nume sugestive, în funcție de limba pe care o ai setată la telefon. „They Grow Up So Fast” (Cresc atât de repede), „Meow Movie” (Film cu mieunat), „Selfie Movie”(Film cu selfie-uri), „Valentine’s Day Movie” (Film de ziua sfântului Valentin) și „In Loving Memory” (În amintirea lui).

Pentru a accesa noile opțiuni trebuie să intri în Google Photos la secțiunea Assistant și să optezi pentru film. Mecanismul este similar pe web. După ce ai selectat o temă și persoanele sau animalele de companie dorite, Google se ocupă de restul ecuației, căutând pozele și integrând muzica. Din pâcate, sistemul nu este neapărat în timp real, dar după ce ți-ai exprimat dorința realizării unui clip, ar trebui să primești o notificare pe mobil în momentul în care s-a terminat. Nu contează dacă ai Google Photos pe Android sau iPhone, pașii urmați ar trebui să fie identici.

Alexandru Puiu
20:00 08.02.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video