În sfârșit, Google Lens funcționează pe orice telefon cu Android
Google Lens este cel mai interesant proiect software al celor de la Google din ultimii ani și, în sfârșit, nu mai este dedicat doar posesorilor de Pixel 2.
În teorie, smartphone-urile Google Pixel rulează versiuni curate de Android și vin cu avantajul de beneficia primile de actualizări. Pentru a le diferenția însă de concuranță, oficialii gigantului din Mountain View au mai introdus în plus câteva artificii software exclusive. Printre ele s-a numărat suportul pentru Google Lens.
Google Lens este o aplicație spectaculoasă din multe puncte de vedere, mai ales dacâ ești într-un oraș străin și vrei să obții rapid mai multe informații despre o clădire sau obiectiv turistic. În plus, s-ar putea să soluționeze în doar câteva momente o dezbatere între prieteni legată de o specie de câine sau un tip de plantă. Scenariile în care îți este util un astfel de produs software sunt surprinzător de multe, dar până de curând, a fost limitat la posesorii de Pixel 2 și putea fi apelat doar prin intermediul Google Assistant. Ulterior, funcționalitatea Google Lens a fost integrată în Google Photos, în cazul în care vroiai să analizezi în tihnă fotografii imortalizate în trecut.
De acum înainte, vei putea profita mult mai ușor de tot ceea ce înseamnă Google Lens. Creația Google a depășit statutul de serviciu online și s-a transformat într-o aplicație dedicată care poate fi experimentată de către orice utilizator de smartphone sau tabletă cu Android. Singura restricție este ca dispozitivul din dotare să ruleze minim Android Marshmallow 6.0. În cazul în care ai bifat respectivul aspect, profită de acest link de Google Play pentru a-ți instala Google Lens pe telefon.
Aplicația dedicată Google Lens funcționează într-o manieră similară cu funcția din Google Assistant sau Google Photos. Diferența este că s-ar putea să fii mult mai rapid în afla informațiile de care ai nevoie după ce ai pornit Lens și ai orientat telefonul către Arcul de Triumf sau un McDonalds.