Google Images ca pe vremuri: cum aduci înapoi butonul View Image

Google Images ca pe vremuri: cum aduci înapoi butonul View Image

În funcție de cât timp petreci pe Google Images, eliminarea butonului View Image s-ar putea să te supere destul de tare. Din fericire, îl poți aduce înapoi.

Caut deseori imagini pe Google. Indiferent dacă lucrez la un proiect, caut elemente grafice pentru un colaj în Photoshop sau imagini pentru un articol, Google Images îmi face viața mai ușoară. Din păcate, în urmă cu aproximativ o lună, oficialii gigantului din Mountain View au introdus cel mai util buton din întreaga interfață a site-ului.

În momentul în care cauți imagini pe Google, îți sunt listate foarte multe opțiuni. Faci un tap pe oricare dintre ele și, în mod tradițional, în partea dreaptă, a existat un buton marcat View Image. Dacă făceai un click pe el, în majoritatea cazurilor, îți era deschisă imaginea dorită la rezoluția adevărată. Din acel punct, o puteai salva în calculator cu click dreapta ea.

Eliminarea butonului View Image a fost menită să ajute creatorii de conținut să-și monetizeze mai bine fotografiile. Dacă îți place o poză de pe un site și o descarci prin intermediul Google, nu mai intri pe respectivul site pentru a vedea câteva reclame și, indirect, pentru a ajuta persoana care a imortalizat acel cadru.

În plus, Google a încheiat un contract cu o serie de publisheri importanți pentru a face gestul descris mai sus. Finanțatorul principal a fost Getty Images. Astfel, își ia niște bani pentru că direcționează mai mult trafic către ei.

Din fericire, dacă vrei să știi cum aduci înapoi butonul View Image, nu trebuie să cauți foarte mult. Este suficient să arunci o privire în Chrome WebStore după respectiva asociere de cuvinte sau să faci un click pe acest link. Extensia a fost creată de dezvoltatorul Joshua Butt. Imediat după ce ai apăsat pe Add to Chrome, căutările tale de imagini pe Google vor fi ca pe vremuri. Vei face un click pe o imagine din rezultate și vei avea cinci butoane, în loc de patru: Accesați, View Image, Salvați, Vedeți imaginile salvate și Trimiteți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: