Google ți-ar putea aduce o funcție inutilă în motorul de căutare

Google ți-ar putea aduce o funcție inutilă în motorul de căutare

Google testează constant funcții noi pentru motorul de căutare. Cea mai nouă dintre acestea ar putea să nu fie tocmai o funcție pe care să o folosești sau să o dorești.

Google ar putea introduce comentarii publice în paginile de rezultate ale căutărilor pe care le faci pe platformă. Funcția a fost descoperită de cei de la 9to5Google, atunci când au analizat cel mai nou pachet APK al aplicației Google App, care indică faptul că funcția ar trebui să sosească în curând. Una dintre utilizările acesteia ar fi pentru comentarea evenimentelor sportive live.

Noua funcție apare într-o secțiune a aplicației, de numită ”Your Contributions” – ”Contribuțiile tale”. Dacă deschizi această secțiune, vei descoperi două taburi, unul pentru review-uri și unul pentru comentarii. Aici, aplicația îți arată că vei putea adăuga comentarii pentru evenimente sportive live.

Comentariile par să fie similare cu funcția de review-uri pe care Google a adăugat-o recent căutărilor. În acest caz, utilizatorii au posibilitatea să adauge review-uri de film direct în panoul dedicat peliculei, care apare în dreapta rezultatelor căutărilor. Google arată review-urile audienței la finalul panoului, după informațiile despre acesta și după review-urile criticilor.

Noua funcție pare să fie o nouă încercare din partea Google de a profita de aspectele sociale ale internetului. Google Plus, rețeaua socială a gigantului tech, a fost moartă încă de la naștere, dar a fost păstrată câțiva ani, cam degeaba. În octombrie, rețeaua a început să fie trasă pe linie moartă, după ce a suferit o breșă de securitate semnificativă. La acea vreme, Google declara că renunță la această rețea din cauză că nu a putut îndeplini cerințele utilizatorilor.

Noua funcție de comentarii arată că Google vrea să mai încerce încă o dată ideea de rețea socială, dar s-ar putea îndrepta către un nou eșec.

Citește și: