05 mai 2018 | 19:44

Google Chrome blochează automat clipurile care pornesc singure

ACTUALITATE
Google Chrome blochează automat clipurile care pornesc singure

Google Chrome este actualizat deseori pentru a-ți transforma experiența navigării pe internet într-una mai plăcută, iar cel mai recent update îți va oferi un volum suplimentar de liniște.

Google a lansat de curând Google Chrome 66. Noua iterație a browser-ului a fost a fost disponibilă pentru câteva săptămâni în beta, dar acum pot profta toți utilizatorii de beneficiile incluse. Pe primul loc, se află un mecanism îmbunătățit pentru blocarea redării automate a clipurilor cu sunet. Gigantul din Mountain View a făcut un pas important în această direcție cu varianta de Chrome lansată luna trecută, dar sistemul de identificare al clipurilor problematice a fost îmbunătățit între timp.

În plus, cel mai popular browser face o treabă mai bună în identificarea clipurilor pe care îți dorești să le auzi și cele care s-ar putea să te deranjeze. Printr-un algoritm de inteligență artificială, învață din istoricul tău online de navigare pe internet site-urile pe care vrei să le auzi și care te-ar încânta mai mult dacă rămân pe silențios. Dacă ai interacționat intenționat cu un clip de pe un site în trecut, înseamnă că site-ul respectiv îți place, iar videourile de acolo vor fi redate fără impedimente.

În cazul în care ești proaspăt utilizator de Chrome sau nu obișnuiești să te autentifici în browser pentru ca setările tale să fie salvate, creația celor de la Google va apela la un alt mecanism pentru a-ți oferi un volum suplimentar de liniște online. Se va folosi de o bază de date cu 1000 de site-uri populare pe care majoritatea celor care navighează pe internet vor să le audă. În timp, lista respectivă se va modela în funcție de preferințele tale personale.

Oficialii Google au avertizat că, în următoarea perioadă, vei apăsa mai des pe play pentru a reda clipurile oprite automat pe diverse site-uri. Pe de altă partă, Chrome va învăța din fiecare click efecuat, iar beneficiile vor fi mai mari decât deficitele.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele