Cum vor ajunge mașinile autonome gândite de Google în Europa

Cum vor ajunge mașinile autonome gândite de Google în Europa

Alphabet, compania care deține și Google, plănuiește să intre pe piața din Europa. Astfel, Waymo, divizia de mașini autonome a companiei, ar putea semna un parteneriat în Europa pentru automobilele autonome.

Waymo, divizia responsabilă de mașini autonome a Alphabet, aceeași corporație care deține Google, a anunțat că vrea să lanseze un serviciu de taximetrie cu mașini fără șoferi. Deși serviciul se adresează pieței din Statele Unite ale Americii, Waymo ar putea să să procedese la fel în Europa. Printre viitorii parteneri se numără Fiat-Chrysler și Jaguar Land Rover.

„Există o oportunitate pentru noi să ne extindem în Europa, cu diferite servicii”, a declarat americanul John Krafcik, șeful celor de la Waymo.

Este binecunoscută relația dintre Fiat-Chrysler și Jaguar Land Rover pe de o parte și Waymo pe de altă parte. Recent, Jaguar a pus la dispoziție o flotă de SUV-uri electrice I-Pace, pe care Waymo le-a testat în Statele Unite ale Americii. Mașinile au fost încercate la începutul lunii aprilie într-un poligon, fără a avea un conducător auto la bord. La eveniment au fost chemați mai mulți jurnaliști care au avut numai cuvinte de laudă despre această colaborare.

Autoritățile din Japonia au promis publicului că până în anul 2020, atunci când vor avea loc Jocurile Olimpice de la Tokyo, pe drumurile din capitala Japoniei vor circula mașini autonome. Totodată, autoritățile nipone au în plan realizarea unui sistem de mașini autonome destinate segmentului comercial până în anul 2022.

În cursa pentru prima mașină autonomă din țara soarelui răsare se află mai mulți jucători precum Uber, Tesla, Waymo sau Daimler. Totuși, unul dintre jucătorii cu cele mai multe șanse de reușită din acest domeniu este Waymo, compania susținută de gigantul Google, ale cărei mașini ar fi străbătut peste opt milioane de kilometri în 25 de orașe până acum. Totodată, trebuie să știi că Waymo a pornit ca o divizie Google înainte ca toate companiile mai mici să fie unite sub Alphabet.

Citește și:
Etichete: