24 apr. 2018 | 15:00

Google și-a făcut bilanțul și încă face miliarde de dolari din reclame

ACTUALITATE
Google și-a făcut bilanțul și încă face miliarde de dolari din reclame

Compania sub care activează Google, Alphabet și-a publicat rezultatele financiare pe primul trimestru al acestui an și se pare că sunt mai îmbucurătoare ca niciodată, cu o creștere explozivă a încasărilor.

Având în vedere numărul foarte mare de domenii în care activează companii din concernul Alphabet, te-ai fi așteptat să nu vină toți banii de la Google. Rezultatele financiare disponibile online confirmă însă o discrepanță enormă între veniturile din reclamele cu care te asaltează în fiecare colț al internetului și celelalte afaceri.

Pe ultimele trei luni, Alphabet a generat încasări în valoare de 31,1 miliarde de dolari, cu o creștere de 26% față de aceeași perioadă a anului trecut. Din acea valoare surprinzător de mare, 26,6 miliarde de dolari au fost obținuți doar din reclame. Doar 150 de milioane au fost obținuți din Other Bets. Alte Pariuri este formularea pentru care au optat cei de la Google când fac referire la experimentele lor din domeniul hardware, cele mai multe dintre ele vizând zona de internetul lucrurilor și case inteligente.

Din YouTube Red, Google Cloud, Play Store, Google Drive sau dispozitivele Pixel, Google a strâns aproximativ 4,3 miliarde de dolari. În particular, pe zona de Cloud și abonamente la G Suite s-au simțit cele mai mari salturi în profitabilitate. În contextul rezultatelor financiare, CEO-ul Google a făcut câteva declarații legate de proiectele de viitor.

Sundar Pichai a spus că se concentrează foarte mult pe îmbunătățirea practicilor YouTube, atât pentru filtrarea conținutului care ajunge la utilizatori, cât și din perspectiva canalelor care ajung să fie monetizate. În acest scop, sunt folosite rețele neurale și algoritmi de inteligență artificială.

Ca urmare, 6 milioane de clipuri au fost eliminate în ultimul trimestru de AI. Mai mult de 75% dintre ele au dispărut de pe platformă înainte să aibă o singură vizionare. Una peste alta, anunțul de astăzi nu ar trebui să vină ca o surprizăt pentru un gigant de genul Alphabet.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele