11 iun. 2018 | 13:17

E3 2018: Gears of War 5 și Gears Pop! au fost dezvăluite

VIDEO ACTUALITATE

Gears of War este una dintre cele mai importante francize exclusive pentru Xbox, dar cei de la Microsoft nu au mai oferit de mult timp detalii despre un nou joc.

Au trecut 12 ani de la primul Gears of War. Titlul respectiv a fost dezvoltat de Epic Games pentru Xbox 360, dar între timp, franciza a intrat în portofoliul Microsoft și iterațiile recente au fost dezvoltate in-house de studiourile gigantului din Redmond.

În cadrul prezentării Microsoft de la E3 2018, a fost detaliat Gears 5. Astfel va fi promovat noul joc creat exclusiv pentru Xbox One. Jocul va continua povestea începută în 2016 cu Gears of War 4, primul titlu după achiziția francizei de la Epic Games. Conform descrierii oficiale, ”te va duce de unde a plecat totul”.

Este important de reținut faptul că Gears 5 va continua trendul recent al jocurilor construite în jurul unor protagoniști de gen feminin. Noul căpitan împreună cu echipa sa va încerca să dezvăluie misterul originii Locusts.

În cazul în care Gears 5 nu îți potolește setea pentru aventură în universul Gears of War, Microsoft a anunțat două jocuri alternative. Primul va fi intitulat Gears Tactics și este o strategie în timp real dedicată exclusiv posesorilor de PC. Acesta va fi dezvoltat de Splash Damage, un studio britanic cu experiență în portarea pe Windows a altor jocuri din franciză. Multe detalii nu se cunosc despre el, dar pare să împărtășească anumite trăsături cu clasicul XCOM.

Ultimul joc creat sub franciza Gears of War anunțat la E3 2018 va fi intitulat Gears Pop! și este făcut împreună cu cei de la Mediatonic și Funko. Dacă ai mai avut ocazia să interacționezi cu figurinele Funko în trecut, stilul îți va fi cunoscut. Gears Pop! va fi disponibil doar pentru mobile în 2019, pe iOS și Android.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele