03 dec. 2018 | 16:30

Gamingul e mai costisitor decât ai crede: câți bani ies din jocurile video

ACTUALITATE
Gamingul e mai costisitor decât ai crede: câți bani ies din jocurile video

Jocurile video sunt din ce în ce mai scumpe, chiar și cele de mobil. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră profitul astronomic obținut în această industrie. 

Aflăm deseori de jocuri care se vând foarte bine sau de console care depășesc diverse recorduri. Rareori se întâmplă însă să vezi o statistică care să sintetizeze încasările din întreaga industrie a jocurilor video, cel puțin pentru piața din SUA.

Conform unui studiu al NPD Group pentru cel de-al treilea trimestru fiscal din 2018, gamerii din Statele Unite ale Americii au cheltuit suma astronomică de 9,1 miliarde de dolari în doar trei luni. Această valoare, pe lângă faptul că este foarte mare în sine, reprezintă o creștere suprinzătoare comparativ cu aceeași perioadă din 2017. Vorbim de 24%.

În momentul în care separi respectiva sumă pe segmente de piață dedicate gamerilor, poți vedea că 7,9 miliarde de dolari au fost cheltuiți doar pe jocuri video, DLC-uri, abonamente și alte microtranzacții. Cifra cu pricina reprezintă o creștere de 25% față de aceeași perioadă din 2017. Cele mai profitabile jocuri au fost Fortnite, Marvel`s Spider-Man, Madden NFL 19, NBA 2K19 și Candy Crush Saga.

Vânzările de hardware dedicat plăcutei activități au crescut cu 11 procente până la 737 de milioane de dolari, în timp ce perifericele pentru gaming s-au reflectat într-o creștere de 44%. În ultima categorie intră atât gamepad-uri și mouse-uri, cât și căști de gaming.

”Piața jocurilor video din SUA continuă să prospere cu conținut atractiv care facilitează creșterea, reflectându-se în cheltuieli sporite pe hardware, accesorii și software.” A confirmat analistul Mat Piscatella de la NPD. ”Cu vânzările puternice ale unor lansări recente precum Marvel`s Spider-Man și NBA 2K19, combinat cu succesul unor titluri cross-platform precum Fortnite, nu se întrezărește o încetinire a a încasărilor în sezonrul sărbătorilor de Crăciun.” A continuat analistul, cu referire la situația foarte îmbucurătoare a industriei de gaming din Statele Unite.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele