Flickr, cea mai bună gazdă pentru poze, începe să-ți șteargă fotografiile: cine scapă

Flickr, cea mai bună gazdă pentru poze, începe să-ți șteargă fotografiile: cine scapă

Am recomandat Flickr într-o serie stufoasă de articole de-a lungul anilor, dar ultimele actualizări te vor face să migrezi la concurență.

Inițial, Flickr a fost un serviciu gratuit care îți oferea 1TB de spațiu pentru poze în cloud. Era un serviciu Yahoo pe care te puteai autentifica folosind aceeași adresă de email pe care o folosești din totdeauna. A existat din totdeauna o variantă Pro a platformei online, dar respectiva investiție nu venea cu beneficii majore. Tocmai din acest motiv, cei mai mulți utilizatori au optat pentru modelul gratuit.

Din păcate, dacă intri pe Flickr de câteva zile, te vei confrunta cu acest mesaj. Începând cu 2019, Flickr va începe să-ți șteargă imaginile dacă ai mai multe de 1000 pe serverele companiei și nu vrei să le plătești un abonament lunar sau anual. Până pe 30 noiembrie, ai un discount la valoarea abonamentului pe un an de 30%.

În mod uzual, vei plăti 49,99$ pe an pentru un spațiu de stocare nelimitat, fără reclame și cu statistici avansate pentru fotografiile tale publice. În plus, vei face parte dintr-o comunitate foarte mare de fotografi amatori și profesioniști. Este important de reținut că, spre deosebire de Google care îți redimensionează imaginile de rezoluție mare, tot ce urci pe Flickr va rămâne la rezoluția adevărată. Nimic nu se compresează și nu este arhivat.

Pe lângă o linie de support foarte bine pusă la punct, din prima parte a lui 2019, vei putea gâzdui un număr nelimitat de clipuri de 10 minute pe platformă. În plus, vei beneficia de o serie de discounturi importante la pachete de software precum Adobe Creative Cloud, SmugMug sau Peak Design.

Dacă refuzi să începi să dai bani pe Flickr, începând cu 8 ianuarie 2019 nu vei mai putea să postezi nicio fotografie nouă. Din 5 februarie, imaginile tale îți vor fi șterse începând cu cele mai vechi, până când ajungi la valoarea de 1000 de imagini găzduite.

Singurii care vor scăpa de acest stres sunt administratorii de instituții și organizații care dețin conținut licențiabil prin Creative Commons. Acele conturi vor fi automat upgradate la Flickr Pro fără niciun fel de intervenție din partea lor. Ca referință, în această categorie intră NASA, National Park Service, The British Library, UK National Archives și nu numai.

Citește și: