Cel mai rar Ferrari e din anii ‘70 și e prea futurist chiar și azi

Cel mai rar Ferrari e din anii ‘70 și e prea futurist chiar și azi

În anii ‘70, Ferrari a produs cea mai ciudată mașină. Semăna mai degrabă cu o navă spațială pe roți, iar, azi, e cel mai rar model al celebrului brand.

Anii ‘70 au fost martorii unora dintre cele mai bizare autoturisme. A fost începutul epocii de aur a SF-ului, iar influențele sale s-au reflectat pregnant și în designul anumitor automobile.

Producători de top s-au încumetat să fabrice modele neobișnuite, experimentale, care n-au ajuns niciodată pe drumurile publice, dar au fost dovada că se puteau face schimbări radicale și în domeniul automobilismului.

Maserati Khamsin, BMW M1 sau Lamborghini Countach au fost doar câteva dintre cele mai futuristice mașini ale anilor ‘70. Nu toate s-au bucurat de prea mult succes, dar azi sunt privite cu admirație de colecționari și de pasionații de autoturisme neobișnuite.

ferrari

Ferrari 512S Modulo a fost cea mai ciudată mașină a celebrului brand și nimic din caracteristicile sale exterioare nu aduceau cu ceea ce a însemnat de-a lungul timpului designul Ferrari.

Compania a produs această mașină în colaborare cu cei de la Pininfarina, despre care am mai scris pe PLAYTECH. Renumită pentru conceptele sale futuristice ieșite din comun în acea epocă, Pininfarina a reușit și în 1970 să surprindă cu un automobil care chiar era funcțional.

Ferrari 512S Modulo a fost o mașină sport din categoria de mijloc, cu 2 locuri, echipată cu un motor V12 „împrumutat” de la un alt model Ferrari pentru curse.

ferrari

Mașina era însă mai mult decât ce vedeai la exterior. Te puteai deplasa cu ea, dar n-a circulat niciodată pe drumurile publice și a fost produs doar un singur exemplar, ceea ce o face să fie cel mai Ferrari conceput vreodată.

În 2014, James Glickenhaus, admiratorul propriului său brand, Scuderia Cameron Glickenhaus, i-a convins pe cei de la Pininfarina să-i vândă acest Ferrari, cu intenția de a o testa pe o șosea adevărată.

[readmore]

O înregistrare video publicată pe Twitter în luna iulie, arată un scurt moment în care Ferrari 512S Modulo este condus pe o stradă americană, iar, în raport cu celelalte mașini, chiar și în zilele noastre, arată de parcă ar fi din altă dimensiune sau adusă dintr-un viitor îndepărtat.

Deși pare turtită de un tanc, nu poți spune că Ferrari 512S Modulo e o mașină urâtă, cu toate că ai impresia că ar fi un model mai vechi Lamborghini, și nu un Ferrari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Jalopnik