Facebook Watch fură de la YouTube, dar probabil n-o să-l folosești oricum

Facebook Watch fură de la YouTube, dar probabil n-o să-l folosești oricum

După o lungă de perioadă teste într-un spațiu limitat, Facebook Watch este disponibil global și s-ar putea să te țină și mai mult cu ochii în telefon.

Facebook este unul dintre cele mai importante vicii ale secolului 21. Dependența noastră de rețele de socializare este responsabilă de ore în șir petrecute online, iar gigantul condus de Zuckerberg lucrează la actualizări care să-ți accentueze dependența. Cel mai nou update în această direcție este intitulat Facebook Watch, o particularitate cu un buton dedicat în interfața de mobil a platformei.


Facebook Watch este o platformă video cu o serie de elemente inspirate din YouTube și cu o mare parte dintre vedetele care și-au dobândit popularitatea pe platforma Google. După o perioadă de aproximativ un an în care serviciul a fost disponibil doar în Statele Unite ale Americii, poate fi accesat din fiecare colț al mapamondului.

Se pare că Facebook Watch este suficient de bine finisat încât să-și găsească loc în meniul central al aplicației Facebook, lângă News Feed, Marketplace și Notificări. Se ascunde în spatele unei sigle cu un buton mare de Play în mijloc. Anunțul pe marginea disponibilității globale a platformei a fost făcut printr-o postare pe blogul oficial al companiei. 

Aparent, 50 de milioane de locuitori din Statele Unite ale Americii vizionează cel puțin un minut de clipuri lunar prin intermediul Watch. Consumul de videouri pe platformă a crescut de până la 14 ori de la începutul anului și până în prezent.

Clipurile de pe Facebook Watch, la fel ca pe YouTube, vor fi împărțite pe secțiuni pentru a facilita accesul rapid la ce te interesează. Secțiunea Watchlist din partea de sus a ecranului va include cele mai recente clipuri centralizate de la paginile web pe care le urmărești. Dacă o anumită pagină publică îți servește prea multe clipuri, o poți elimina cu ușurință din Watchlist. În același timp, dacă nu ai timp să vezi acum un video din News Feed, un click este suficient pentru a-l salva și integra manual în Facebook Watch.

Noua secțiune Facebook Watch va fi disponibilă din start pe Android și iOS, dar se va reflecta și într-o aplicație dedicată pentru Apple TV, Amazon Fire TV, Samsung Smart TV, Xbox One, Android TV și Oculus TV.

Facebook Watch update

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: