Facebook vrea să facă o boxă inteligentă ca să nu scapi niciodată de rețea

Facebook vrea să facă o boxă inteligentă ca să nu scapi niciodată de rețea

La mijlocul anului trecut, au apărut primele speculații legate de o boxă inteligentă marca Facebook, iar acum, avem mai multe informații despre respectivul proiect.

În ultimii ani, noi gadgeturi inteligente au început să poposească în confortul căminului pasionaților de tehnologie. Este vorba de boxe smart dotate cu asistenți virtuali. Acestea se vând atât de bine la nivel global, încât un număr important de companii din tech s-au aruncat la lansarea unor modele. Cu al său HomePod, Apple este cea mai recentă companie care și-a încercat norocul într-un domeniu aflat la început.

Momentan, Amazon se află pe primul loc la capitolul vânzări de boxe inteligente. Pe de altă parte, mulți sunt de părere că boxa celor de la Apple se aude cel mai bine, chiar dacă Siri nu este cea mai pricepută la a te ajuta prin casă. Va fi interesant de văzut ce impact va avea Facebook dacă, în următoarea perioadă, va lansa propria interpretare a conceptului detaliat mai sus.

Conform speculațiilor apărute pe Digitimes, compania lui Zuckerberg lucrează de ceva timp la două astfel de echipamente. Ambele sunt menite să faciliteze interacțiunea dintre prieteni și membri ai familiei prin intermediul opțiunilor de video chat din Messenger și a celorlalte unelte puse la dispoziție de Facebook. În teorie, primele iterații ale conceptului au fost programate pentru luna mai a acestui an, dar vor mai întârzia.

Boxele inteligente de la Facebook vor mai întârzia un pic, iar timpul suplimentar va fi petrecut pentru optimizarea abilităților acustice și îmbunătățirea software-ului. La capitolul detalii tehnice, ambele gadgeturi vor fi construite în jurul unor ecrane cu diagonala de 15 inci. Varianta mai scumpă va include un sistem de recunoaștere facială pentru a te ajuta să-ți accesezi mai rapid contul de Facebook. Cea de a doua va pune mai mult accent pe streaming de muzică și rețele de socializare.

Nu se știe momentan dacă vor veni la pachet cu un asistent virtual complet nou, dezvoltat in-house sau vor utiliza o inteligență artificială consacrată, precum Alexa sau Cortana. Dacă totul merge conform planului, ar trebui să ajungă în magazine în iulie.

Citește și: