Enciclopedia Britannica te scapă de minciunile de pe Google

Enciclopedia Britannica te scapă de minciunile de pe Google

Au trecut câțiva ani de când Google îți servește știri false pe prima pagină, în funcție de căutare ta. Soluția la problemă s-ar putea să vină de la enciclopedia Britannica.

Enciclopedia Britannica s-ar putea să nu fie foarte relevantă pentru o anumită generație de tineri care își informațiile de pe Wikipedia. Cu toate acestea, respectiva instituție a publicat prima enciclopedie în urmă cu aproximativ 250 de ani și continuă să-și actualizeze baza de date cu ajutorul unui număr mare de angajați.

Britannica funcționează pe principii complet opuse celor implementate de Wikipedia. Din acest motiv, s-ar putea să fie soluția perfectă pentru a elimina dezinformarea, minciunile și știrile false de pe Google.

În momentul în care cauți ceva Google, gigantul îți afișează câteva bucăți de informații care s-ar putea să-ți fie utile pe marginea respectivului subiect, fără să mai fie nevoie să dai click pe nimic. Respectivele informații sunt preluate de cele mai multe ori de pe Wikipedia.

Pentru că aproape oricine poate modifica o pagină de Wikipedia cu o ușurință suprinzătoare, este de înțeles faptul că pot ajunge pe Google informații eronate servite ca detalii de actualitate.

Pentru că toate informațiile incluse în enciclopedia Britannica provin de la o instituție cu angajați, doza de obiectivism și profesionalism este semnificativ mai mare. Din acest motiv, reprezintă o veste foarte bună faptul că Britannica a decis să ofere o extensie de Google Chrome pentru a-ți înlocui ”snippet-urile” de informație care în mod tradițional proveneau de la Wikipedia.

”Timp de 250 de ani, Britannica a definit ce înseamnă să oferi informații verificate și de încredere. Prin intermediul acestei extensii, Britannica Insights va face viața mai ușoară tuturor celor care vor să găsească informații de încredere mai rapid, de la copii la adulți și cercetători profesioniști.

Acum, mai mult ca niciodată, modul în care descoperim informația contează.” Karthik Krishnan, CEO-ul Britannica Group și-a manifestat de curând entuziasmul pe marginea noii extensii de Chrome. Intitulată Britannica Insights, aceasta poate fi descărcată de aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: