Ce înseamnă că Elon Musk nu mai e șef suprem la Tesla

Ce înseamnă că Elon Musk nu mai e șef suprem la Tesla

Elon Musk nu va mai fi președintele producătorului auto Tesla și va plăti o amendă de 20 de milioane de dolari. Ce înseamnă asta pentru companie?

Musk a fost luat la rost de către autoritățile americane, mai precis de Securities and Exchange Commision (SEC), din cauza tweetului despre posibilitatea de a transforma Tesla dintr-o companie publică, listată la bursă, într-una privată. El a căzut de acord să renunțe la postul de președinte al Tesla și să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari.

Musk va rămâne în continuare CEO și va avea un loc în board-ul companiei, doar nu ca președinte.

Elon Musk își va da demisia din această poziție în termen de 45 de zile de la înțelegerea care a avut loc sâmbătă, 29 septembrie 2018. De asemenea, el a căzut de acord că nu va mai candida la poziția de președinte a Tesla și că nu va mai accepta această numire timp de trei ani.

Această înțelegere mai vine și cu alte schimbări. Vor fi numiți alți doi noi directori în consiliul executiv al companiei și o să se înființeze un nou comitet care să controleze și să analizeze ceea ce Musk va comunica. Practic, asta înseamnă că va exista o persoană care va trebui să-i aprobe tweetul lui Musk înainte de a le publica pe Tweeter. Asta în condițiile în care șeful Tesla obișnuiește să comunice des pe platformă și să anunțe lucruri noi pe care companiile sale le dezvoltă.

„Această decizie a fost luată pentru a preveni alte perturbări ale bursei și pentru a nu dăuna acționarilor Tesla”, a declarat Steven Peikin, co-director al Enformcement Division al SEC.

Acesta este debutul unei noi guvernări a Tesla, despre care unii acționari considerau că era prea strâns controlată de Musk și alți investitori precum fratele acestuia Kimbal Musk. În 2017, Tesla și-a diversificat consiliul de conducere aducând-ul pe șeful Twenty First Century First James Rupert Murdoch și pe Linda JOhnson Rise, președintele și CEO al Johnson Publishing Company.

Citește și:
Sursa: Techcrunch
Etichete: