06 aug. 2018 | 11:10

Ce a vrut Dragnea să spună cu mesajul „Johannis M___E”

Generalist
Ce a vrut Dragnea să spună cu mesajul „Johannis M___E”

Liviu Dragnea se ține de poante de la o vreme și a încercat să transmită un mesaj despre Klaus Iohannis, dar nu a fost cuvântul la care te aștepți.

Este exact genul acela de glume stupide din școala generală când, de plictiseală, încercai să reinventezi împreună cu colegii sau prietenii jocul Spânzurătoarea.

Ceva de genul a încercat și Dragnea să facă în platoul televiziunii Antena 3 (evident), unde a scris pe o tablă mesajul „Johannis M_ _ _E”.

În contextul scandalului cu mesajul anti-PSD, normal că oricine s-ar fi gândit că Dragnea i-o întoarce, așa finuț, lui Iohannis și-i transmite și lui cuvântul similar.

Dar, președintele PSD a dat-o la întors, pentru că îi plac jocurile de cuvinte și a demontat rapid mitul: „Păi, de ce săriți așa? Iohannis minte. Este un fel de Pinocchio, ca să spunem așa”, a fost răspunsul lui Dragnea când a fost întrebat ce vrea să spună prin mesajul scris pe tablă.

dragnea-iohannis-minte

Dacă și tu te-ai gândit că în locul acelor semne, „M_ _ _E”, nu era vorba despre termenul „minte”, atunci ai dreptate. Dragnea exact la acel cuvânt jignitor s-a gândit, dar a întors cumva situația în favoarea lui, pentru că limba română e pestriță și te poți distra cu ea după bunul plac.

Mesajul lui vine pe fondul deja celebrului „M*IE PSD”, pe care Răzvan Ștefănescu și l-a scris pe numerele de înmatriculare de la mașina înscrisă în circulație în Suedia.

Pe 5 august, Dragnea a fost invitat la Antena 3, unde a făcut o serie de afirmații stufoase despre Iohannis:

„Există acel document. Unii colegi din partid l-au lucrat. Am știut că îl lucrează. Nu este finalizat și nu s-a ajuns la o discuție finală ca să luăm o decizie. Nu am discutat nici cu domnul Tăriceanu despre asta, dar opinia mea este că sunt multe acțiuni care pot îmbrăca forma trădării, dacă ne uităm cu atenție pe Codul Penal și pe definiția articolului respective.

Nu am ajuns acolo încă, nu mi-aș dori să ajung acolo, dar nu este imposibil. Sunt acțiuni care au adus deserviciu României, economic, strategic. Întrebi guvernul dacă mai are bani de pensii și salarii. Când pui o astfel de întrebare toate piețele reacționează. Poate influența cursul leu-euro”, a declarat președintele PSD.