Condamnarea lui Dragnea, salutată de Godină cu o urare superbă: „La mulți ani!”

Condamnarea lui Dragnea, salutată de Godină cu o urare superbă: „La mulți ani!”

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni cu executare în dosarul angajărilor fictive, iar Marian Godină a avut o reacție scurtă, dar pe măsură.

Marian Godină deja binecunoscut pentru comentariile pe care le face pe Facebook, iar acum a venit cu unul nou, numai bun pentru decizia dată în dosarul lui Liviu Dragnea. Scurt, dar cuprinzător, Godină i-a urat un ”la mulți ani” cât se poate de sincer lui Dragnea.

marian godina liviu dragnea la multi ani

Liviu Dragnea, condamnat la trei ani și șase luni cu executare. Întâi, șeful PSD a fost achitat pentru fals intelectual. Apoi, a fost condamnat în noul dosar. Este suspendată cea din dosarul „Referendumul” din 2016. Decizia de acum nu este definitivă, ea poate fi atacată la completul de cinci judecători al Curții Supreme.

În actualul dosar, Dragnea a fost acuzat de folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite. Dragnea ar fi tratat alegătorii ca pe nişte obiecte, conform procurorilor, iar neprezentarea la vot a fost văzută ca „un moft, nu ca un drept”.

Actualul dosar al lui Dragnea fost trimis în instanţă de DNA în iulie 2016. Procesul a început pe fond în ianuarie 2017. Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul Organizaţiei PSD Teleorman.

În decembrie 2013, procurorii au înregistrat o sesizare din oficiu conform căreia Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, proceda la menţinerea ilegală în posturi a două angajate de la DGASPC Teleorman. Dosarul a fost trimis în instanţă de DNA în iulie 2016, iar procesul a început pe fond în ianuarie 2017.

La ultimul termen de judecată, înaintea amânării din 29 mai, procurorul de şedinţă a cerut pentru Liviu Dragnea pedepse orientate spre mediu prevăzut de lege, respectiv șapte ani şi șase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi doi ani şi șase luni pentru instigare la fals intelectual.