Dell XPS 15 a devenit mai rapid și o reală opțiune dacă nu vrei MacBook

Dell XPS 15 a devenit mai rapid și o reală opțiune dacă nu vrei MacBook

Foarte mulți consideră ultraportabilele Dell XPS 15 și XPS 13 ca fiind cele mai bune laptopuri cu Windows din lume, iar acum, unul dintre ele a devenit semnificativ mai sprinten.

La fel ca Apple, Dell nu schimbă designul unui notebook decât după 3-4 ani. În tot acest timp, sistemul portabil beneficiază de actualizări de hardware la interior. Având în vedere cât de frumoase și de trainice sunt laptopurile cu pricina, nici nu sunt multe lucruri pe care le-ai schimba la aspectul exterior al computerelor.

Au o margine a ecranului inexistentă pe trei dintre cele patru laterale, iar carcasa este realizată dintr-o combinație de fibră de carbon și aluminiu.

Dell a anunțat noul său vârf de gamă în materie de laptopuri, Dell XPS 15. Acesta este foarte similar din punct de vedere vizual cu modelul lansat în urmă cu aproximativ un an, dar folosește cele mai noi procesoare de la Intel.

Disponibil în mai multe configurații proporționale cu bugetul, ultraportabilul are din start un Intel Core i5-8300H și o placă video integrată de la Intel. Vârful de gamă include un procesor Core i9 cu șase nuclee, o placă video dedicată NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti și un SSD NVMe pe PCIe de până la 1TB.

În final, dacă ești un gamer entuziast, un creator de conținut multimedia sau un inginer proiectant, cel mai nou Dell XPS 15 are trebui să facă față tuturor exigențelot tale. Este însă important de reținut că diferențele între configurațiile pe care le poți achiziționa nu țin doar de procesor sau placă video, ci și de acumulatorul de la interior.

Implicit, vei avea o baterie de 56WHr. Modelul de top va sări până la 97WHr și promite 21,5 ore de autonomie în condiții de utilizare normală, valoare care s-ar putea să fie o premieră pentru notebook-urile de 15 inci.

Tot la capitolul upgrade-uri opționale, intră până la 32GB RAM și un panou Infinity Edge cu o rezoluție nativă 4K în locul versiunii standard cu Full HD. Prețul de start este de 1000 de de dolari și ar trebui să ajungă în magazine începând cu 16 aprilie.

Citește și: