Dell a lansat monitorul viitorului, cu câteva premiere importante și preț pe măsură

Dell a lansat monitorul viitorului, cu câteva premiere importante și preț pe măsură

Noul monitor Dell UltraSharp U4919DW este primul monitor ultra-wide din lume cu o diagonală de 49 de inci, dar aceasta este cea mai insignifiantă premieră.

Dacă te aflai de mult timp în căutarea unui monitor de top, cea mai nouă creație a celor de la Dell s-ar putea să te încânte și să-ți facă viața mai ușoară. Cel mai nou membru al familiei de monitoare UltraSharp este departe de a fi ieftin, dar face o treabă foarte bună în a-și justifica valoarea de achiziție.

Un pic curbat, monitorul Dell UltraSharp U4919DW este primul din lume cu o rezoluție nativă QHD și o diagonală foarte generoasă de 49 de inci. Singura problemă cu care te vei confrunta la instalare este spațiul disponibil pe birou.

Micuțul este construit în jurul unui panou cu diagonala de 5120 x 1440 pixeli. Are o curbură de 3800R și este capabil să afișeze 100% din spectrul cromatic sRGB. Densitatea de pixeli nativă este de 109 pixeli per inci.

În mod previzibil, conectica este una destul de generoasă și include HDMI, DisplayPort și USB Type-C.  O noutate interesantă constă în includerea unui switch KDM pentru tastatură, mouse și monitor. Asta înseamnă că poți să conectezi două sisteme la monitor și să lucrezi simultan pe amândouă, dacă nivelul de atenție distributivă îți permite.

Primul sistem se conectează într-o manieră tradițională prin DisplayPort sau HDMI, în timp ce al doilea trimite semnalul video prin USB Type-C și, prin aceeași interfață, primește comenzile de la mouse-ul și tastatura conectate la monitor. Un alt port USB trimite comenzile de la periferice către sistemul conectat prin HDMI. Pentru a configura toate particularitățile de interacțiune vei utiliza o aplicație dedicată intitulată Display Manager.

Prețul de achiziție pentru Dell UltraSharp U4919DW este de aproximativ 1500 de dolari. Respectiva valoare ar putea părea exagerată pentru utilizatorii obișnuiți, dar se justifică într-un mediu corporatist, într-o bancă sau în cazul creatorilor de conținut care își monetizează creațiile.

UltraSharp U4919DW 1

Etichete: