Dacia pe care și Țiriac o s-o vrea în colecție: ce are special noul model

Dacia pe care și Țiriac o s-o vrea în colecție: ce are special noul model
06:37 17.10.2018

Dacia a pregătit o surpriză pentru fanii săi. Încă din vară a lucrat la o ediție limitată și acum a anunțat detaliile finale, inclusiv disponibilitatea.

La salonul auto din Paris, Dacia a prezentat cel mai puternic Duster (și, implicit, cel mai puternic model al său), dar a prezentat și conceptul unui Sandero Stepway în ediție limitată.

În iulie, Dacia a lansat un concurs de design. Au fost propuse modele, iar trei dintre ele au ajuns în Paris. Cei trei norocoși sunt: Flora Jammes, Aurélie Abric și Pierre Lancien. La standul companiei a fost votat cel mai frumos model. Acum știm care a câștigat.

După aproape 100.000 de voturi înregistrate, designul propus de Flora Jammes pentru Dacia Sandero Stepway a câștigat. Circa 38.000 de voturi au fost înregistrate pentru acest model.

Bine, dar care sunt diferențele față de o Dacia obișnuită? Nu sunt atât de multe. Cea mai evidentă e cuvântul „Escape” inscripționat în diverse forme pe capotă și plafon. Designul a fost preluat și pentru numele „Stepway” de pe portieră, după cum poți vedea în poza de mai jos.

Dacia Sandero Stepway Escape editie limitata

De ce e special acest model? Dincolo de design, Dacia va produce doar 400 de unități Sandero Stepway Escape până la finalul lui 2019. Acestea vor fi vândute doar pe piața din Franța.

În caz că te întrebi de ce fix Sandero a fost ales pentru concurs, ei bine, e cel mai bine vândut model Dacia pe piața din Europa. Aproximativ 75% dintre unitățile comercializate sunt reprezentate de versiunea Stepway.

Dacă nu prinzi acest model, se prea poate să fie vândut rapid, în România încă poți cumpăra o Dacia Sandero Stepway pe care ți-o personalizezi tu. Este disponibilă în trei niveluri de echipare: Stepway, Stepway Prestige și SL Black&White. Prețul de pornire este de 11.600 de euro. Printre opțiuni se numără sistem de infotainment Media Nav cu ecran de 7 inci, asistență la parcare cu spatele, Cruise Control, tehnologie Stop&Start cu mod Eco și oglinzi laterale cu reglaj electric și încălzite.

loading...