Cum vezi toate parolele salvate pe Mac sau iPhone în Keychain

Cum vezi toate parolele salvate pe Mac sau iPhone în Keychain

Ca orice browser modern de care ești dependent, un Mac îți salvează toate parolele pe care le-ai tastat într-o fereastră. Din fericire, este foarte ușor să le accesezi și, în plus, îți sunt sincronizate pe iPhone sau iPad.

În momentul în care s-a introdus ideea de iCloud pe Mac, iPhone și iPad, nu existau foarte multe elemente care se sincronizau între toate echipamentele tale fără niciun fel de intervenție din partea ta. Între timp, portofoliul de servicii a devenit semnificativ mai stufos.

Dacă în urmă cu cinci ani era vorba doar de fotografii și clipuri imortalizate cu telefonul, acum îți vezi mesajele de pe telefon pe Mac și iPad, iar parolele și istoricul tău de navigare este disponibil de pe orice echipament. În mod evident, toate aceste funcții benefice pot fi dezactivate, dacă ai o problemă cu managementul datelor tale private de către Apple. Sfatul meu ar fi însă să înveți cum poți profita de ele.

Pentru a fi păstrate în siguranță pe Mac, iPhone sau iPad, parolele tale sunt criptate și puse la păstrare într-un fel de seif virtual intitulat Keychain, în funcție de limba setată pe dispozitiv. Dacă vrei să-ți știi parola la un cont de email, la o rețea Wi-Fi sau serviciu online, sunt șanse foarte mari să fie pusă la păstrare acolo.

Dacă vrei să știi cum vezi toate parolelele pe Mac, primul gest este să intri în Keychain, fie folosind lupa de căutare din dreapta sus de lângă ceas, fie din Launchpad, la secțiunea Other cu un click pe Keychain Access. În noua fereastră, caută în dreapta sus serviciul pentru care vrei să vezi o parolă salvată în trecut. Da dublu click pe rezultatul dorit și bifează ”Show password” în stânga jos, în noua fereastră. Ca o măsură de securitate suplimentară, vei fi nevoit să-ți introduci parola de la sistem.

Pentru a accesa același Keychain pe un iDevice, intră la Settings sau Configurări la Conturi și parole / Accounts and Passwords. Fă un tap pe prima opțiune din partea de sus a ecranului și alege parola pe care îți dorești să o afli.

Keychain parola Mac

Citește și:
Etichete: