Cum ștergi notificările pe iPhone separat și toate împreună

Dacă tot primești o sumedenie de notificări pe iPhone, ar fi bine să știi cum le triezi rapid, cum le ștergi pe cele care nu te interesează sau le elimini pe toate.

Cu cât îți instalezi mai multe aplicații pe mobil, cu atât ajungi să primești mai multe notificări, din mai multe direcții. În principiu, nu primești nicio notificare fără acordul tău, dar s-ar putea să nu fi fost atent la prima rulare a unui program și să te trezești cu notificări inutile sau stresante.

Nu este exclus să te confrunți cu un program care îți oferă notificări ocazionale care sunt utile, dar care, deodată, să înceapă să ți le servească în rafale.

Ce vreau să spun este că, deși este bine să înveți cum dezactivezi permanent notificările din partea unor anumite programe, ar fi și mai util să le ștergi rapid pe cele de care nu ai nevoie. Mecanismul în acest sens este cât se poate de prietenos și implică niște gesturi simple.

Mai mult decât atât, după lansarea iOS 12, o funcție legată de ștergerea tuturor notificărilor prin intermediul 3D Touch va fi disponibilă și utilizatorilor de aparate mai vechi, fără un ecran compatibil. În acea categorie intră iPhone 6 și iPhone 5S, ambele compatibile cu iOS 12.

Revenind la oile noastre, dacă vrei să ștergi o notificare de pe ecranul principal al iPhone-ului, poți face un swipe de la dreapta la stânga peste conținutului ei. La mijlocul swipe-ului, vei avea opțiunea să deschizi notificarea sau să interacționezi cu ea. Dacă vei continuare gestul de swipe, notificarea va dispărea.

În momentul în care ai notificările în fața ochilor, în colțul din dreapta sus, vei vedea un X micuț. Cu un tap pe acel simbol, poți șterge o notificare. Dacă ai un iPhone cu 3D Touch și apeși mai tare pe acel X, vei putea șterge toate notificările dintr-un foc printr-un tap pe Clear All Notification sau Șterge toate notificările.

De la iOS 12, pe orice iPhone, va fi suficient să ții câteva momente degetul apăsat pe simbolul respectiv pentru a vedea același mesaj care facilitează ștergerea tuturor notificărilor.

Citește și: